1. "В момента съм извън офиса, на интервю за работа и ще ви отговоря, ако се проваля и не ме назначат."

2. "Аз всъщност не съм извън офиса. Просто ви игнорирам."

3. "Вие получавате този отговор, защото съм извън офиса. Ако бях в офиса, най-вероятно нямаше да получите никакъв отговор."

4. "Ще имам затруднения да изтрия всички непрочетени и безсмислени имейли, които сте ми изпратили в периода на отпуската ми. Моля ви, проявете търпение и вашият мейл ще бъде изтрит по реда на неговото получаване."

5. "Благодаря ви за изпратения мейл. Вашата кредитна карта беше таксувана с $5.99 за първите 10 думи и $1.99 за всяка допълнителна дума във вашето съобщение."

6. "Този мейл сървър не може да потвърди връзката ви със сървъра и не може да достави това съобщение. Моля ви, рестартирайте компютъра си и се опитайте да го изпратите отново."

7. "Благодаря ви за изпратеното съобщението. То влезе в системата с мейли, чакащи отговор. Вашият мейл е на 352-ро място и може да очаквате отговор от нас след около 19 седмици."

8. "Здравейте! Точно обмислях това, за което сте ми писали. Моля ви, не ставайте от компютъра и изчакайте докато подготвям отговора си."

9. "Здравейте! В момента съм зает да преговарям за заплатата на новата си работа. Но вие не се колебайте да ми оставите някакво съобщение."

10. "Избягах и се присъединих към нов цирк."

Източник: "Мениджър Нюз"