Денят на бащата е празник, на който се чества бащинството и родителските грижи на мъжете, а татковците получават подаръци от децата и съпругите си. В различните държави празникът се отбелязва на различни дати, а в България се празнува на 26 декември. Да се избере подарък за 26 декември е истинско предизвикателство. Тук сме подбрали най-глупавите и нелепи подаръци, един от които въпреки това е напълно възможно да получи всеки мъж – включително вашият! 

Букет от чорапи

Бъдете честни: разбира се, чорапите са необходими на мъжете, иначе цяла седмица биха носили един и същи чифт. Освен това те бързо се късат на пръстите и се износват. Но да ги поднесете като подарък е друго нещо. Мъжът разчита на по-сериозно внимание, в края на краищата не е домашният дух Доби. Дори да съберете чорапите на красив букет, това няма да спаси положението. Не забравяйте, че съвсем скоро е Осми март и кармата не спи.

Продукти

Много мъже биха се зарадвали на разкошна палитра месни мезета, но само ако са придружени с бутилка скъп коняк или уиски. А да подарите уж на майтап надуваема кукла, стиснала между голите си гърди пакет с бира и чипс, е върхът на безвкусицата!

С логото на Apple

Всеки мъж би реагирал ентусиазирано, ако му поднесат кутия, на която е изобразено известното лого с нахапаната ябълка на Apple. Но какво ще бъде учудването и разочарованието му, когато я отвори и намери вътре вместо таблет дъсчица ца рязане! Много обидна шега, която би могла да развали целия празник.

Надписи и гравировки

Халати, кърпи за лице, порцеланови чаши, портфейли, калъфи за лична карта и прочее са все необходими вещи. Но много лесно бихте развалили дори такъв банален подарък, ако решите да вложите капка „творчество“. „Моят генерал“, „Най-добрият съпруг на света“, „Моят любим Мечо“ – вещи с подобни надписи мъжът по-скоро би натъпкал в дъното на гардероба и не би използвал никога.

Най-хубавият подарък сте вие

Не, скъпи дами, празникът не е ваш. Да си купите ново бельо (!) и да обърнете посоката на празнуване е съмнителен вариант за подарък. Със същия успех на 8 март мъжът може да си купи бормашина и да ви я поднесе, опакована и завързана с панделка. Към тази категория подаръци спадат също печивата, песните, стихотворенията и други елементи от творчеството собствено производство.