Раждането на едно или повече деца и грижите за тях е работа за майките, но не им носи пари. И в повечето случаи се налага те да се върнат на работа. Което не отменя домашните задължения и грижи за децата по никакъв начин. Има ли все пак професии, които могат да позволят на майката хем да бъде служебно ангажирана, хем да разполага с повече време за семейството? Оказва се, че има.

Брокер на недвижими имоти

Брокерите на недвижими имоти често имат свободата сами да определят своя график, което означава лесна координация и планиране на заетостта спрямо училището, детската градина и другите семейни дейности. Освен това един добър брокер има и добър потенциал за печалба. А ако реши да направи собствена агенция, тогава и печалбата става по-голяма.

Служител маркетинг

Маркетинговата работа може да се върши почти навсякъде. Тя предполага гъвкаво мислене и дава свобода. Може да се започне на непълен работен ден или изцяло да се работи от дома – това зависи от политиката на конкретната компания. И е доста креативна професия, която поддържа ума буден, без да натоварва физически.

Анализатор на данни

Анализът на данни е също дейност, която може да се извършва от дома. И освен това може да бъде много високо платена, в зависимост от компанията, за която се работи. Тя предполага гъвкави умения и провокира ума да мисли на бързи обороти.

Организатор на събития

Това е професия, напълно подходяща за майки, защото обикновено се върти около събития и връзки с обществеността. Ако сте независим организатор на събития, на практика може да свършите цялата работа, от която точка на света пожелаете. За тази дейност е важно да притежавате безупречен вкус и организационни умения, както и хора, на които да разчитате.

Връзки с обществеността

Осъществяването на пиар кампании и връзките с обществеността са друга дейност, която може да изпълнявате от дома си. Но трябва да притежавате също така умения за маркетинг и да пишете добре. Освен това е важно да следите последните тенденции в тази област, за да сте винаги в крак с най-новото, иначе няма да сте конкурентни.

Занималня след училище

Ако имате подходящото образование и искате да работите на половин ден, в същото време обичате децата, това е добър вариант. В началото може да започнете с 1-2 деца, които да занимавате у дома, а ако работата ви се разрасне, бихте могли да наемете специално помещение и да откриете своя занималня за повече ученици.

Новите родители