Няма да ви изненадаме, като ви кажем, че щастието – истинско и неподправено – се състои в обикновените неща, в малките детайли.

Ето кои са най-блажените чувства, които човек може да изпита:

1. Да се събудим и да се почувстваме достатъчно наспани – не с боцкащи от недоспиване очи и не с главоболие от преспиване. А да усетим, че сме си взели точното количество сън, от което организмът ни е имал нужда и което ще ни помогне да се впуснем в деня си отпочинали и изпълнени с енергия и добро настроение.

2. Да подушим ароматно кафе, докато наблюдаваме изгрева. Освен че това е една от най-красивите гледки на света, тя е и ужасно зареждаща. Сякаш сме свидетели на пробуждането на деня, настъпването на утрото като символ на ново начало и нов шанс да бъдем щастливи. А в комбинация с чаша ароматно кафе граничи с представата за райско блаженство.

3. Да се плъзнем върху чистите чаршафи след дълъг ден и освежаващ душ. Мислим си, че няма особено значение в какво спим, обаче изобщо не е така – обърнете внимание на начина, по който усещате тялото си, когато сте имали дълъг и изморителен ден, но все пак сте намерили сили вечерта не само да си вземете душ, но и да си смените спалното бельо. Запомнете тази ароматна хладна свежест, която обгръща тялото ви и ви гарантира пълноценна нощна почивка.

4. Първата хапка, когато сте много гладни. Когато човек прехвърли момента на обикновения глад, настъпва онзи, вълчият глад. Не само че започваме да мразим света, но и организмът ни се чувства отслабнал. Първата хапка от вкусно ястие в подобно състояние е едно от най-приятните и блажени усещания на света.

5. Силна прегръдка с човек, който ви е липсвал. Не сте се виждали отдавна с човек, когото обичате. Когато най-после имате възможността да го прегърнете и да вдишате аромата му, притваряте блажено очи и просто се наслаждавате на усещането.

6. Да спиш в едно легло с някого, когото обичаш. Партньорството е доверие. Споделянето на съня с някого е висша форма а доверие. Какво по-приятно от това да делиш постелята си със скъп на сърцето ти човек, да се сгушваш у него, да се будиш до него?

7. Да слушаш любимите песни по време на път. Това действа наистина зареждащо. Особено ако пътувате на почивка, песните ще създадат у вас приятно настроени е и ще настроят ума ви на ваканционна честота.