Готови ли сте за следното предизвикателство? Добре, започваме!

Вие и други трима души – лабораторната асистентка, професорът и чистачът - бягате от група зомбита. Имате известна преднина. Пред вас стои дървен въжен мост над гигантска пропаст.

Вие можете да преминете през моста за 1 минута.

Лабораторната асистентка – за 2 минути.

Чистачът е бавен – нуждае се от 5 минути.

Професорът е най-труден – прекосяването на моста ще му отнеме цели 10 минути.

Според изчисленията на професора, зомбитата ще ви настигнат след 17 минути. Съответно, това е времето, с което разполагате, за да преминете моста и да прережете въжетата.

За съжаление мостът може да издържи само двама души едновременно. Нещата се усложняват от факта, че навън е толкова тъмно, че едвам виждате. И фенерът, който сте взели по пътя си, осветява съвсем мъничко.

Можете ли да откриете как всички могат да избягат навреме?

Помнете – мостът може да бъде прекосен само от 2 души едновременно. Един от двамата трябва или да държи фенера, или да стои до човека с него. Който и да е от четиримата може да чака безпроблемно в тъмното и от двете страни на моста. И най-важното – всички трябва да са на отсрещната страна на пропастта, преди зомбитата да пристигнат. В противен случай някое от съществата може да стъпи на моста, докато хората все още го прекосяват, и да го счупи.

Всякакви трикове не са позволени – не можете да се прехвърлите с въже до отсрещната страна, да преплувате водата по-долу или да се сприятелите със зомбитата.

Успех!

Ще намерите отговора на следващата страница.