Марк Хамил почете своята любима „космическа близначка“ Кари Фишър в прочувствен пост във Facebook след внезапната смърт на актрисата във вторник.

„Никога не е лесно да изгубиш толкова съществен и незаменим член на семейството, но това е наистина съкрушително – пише Хамил. – Кари бе уникална личност, която принадлежеше на всички ни – без значение дали й харесваше или не. Тя бе нашата Принцеса, по дяволите. Тя се сля с този образ, за да се превърне в една силно независима и крайно забавна жена, която умееше да поема юздите и която буквално ни оставяше без дъх. Решителна и корава, но с уязвимост, която те подтикваше да я подкрепяш – да искаш да успее и да е щастлива.“

Хамил и Фишър изиграха Люк и Лея Скайуокър във филмите от поредицата „Междузвездни войни“. След като се появиха в оригиналната трилогия, двамата се завърнаха в „Силата се пробужда“ (2015 г.) и трябваше да се появят в Епизод VIII и IX.

В своя фейсбук пост Хамил почете и дългогодишните си взаимоотношения с Фишър – „Тя изигра ключова роля както в професионалния ми, така и в личния ми живот. И двата щяха да бъдат далеч по-пусти без нея. Благодарен съм за смеха, мъдростта, добротата... с които моята космическа близначка ме даряваше през годините.“

Преди своя пост във Facebook Хамил написа краткото, но проникновено Twitter съобщение „Без думи #Съкрушен съм“, придружен от снимка на двамата, облечени в костюмите на Люк и Лея.

И други членове на Star Wars семейството изказаха своята почит към Фишър, включително Харисън Форд, Били Дий Уилямс, режисьорът на „Силата се пробужда“ Дж. Дж. Ейбръмс, както и създателят на поредицата Джордж Лукас.

Фишър почина, след като получи инфаркт на борда на самолет, пътуващ от Лондон за Лос Анджелис миналият петък.