Обикновено не житейските обстоятелства и нещата, които ни се случват, са причината да бъдем щастливи или нещастни, а начина, по който мислим за тях. Всичко започва отвътре. Ние контролираме мислите си. Единственият човек, който може да разруши щастието ви в дългосрочен план, сте вие, пише Ейнджъл Черноф от marcandangel.com.

Тя е събрала 50 цитата от архива на блога, които могат да ни накарат да се замислим и да започнем да гледаме от светлата страна на живота.

1. Само един човек може да ви направи щастливи и да промени живота ви. Вие самите.

2. Животът ви ще се подобри само ако поемате малки рискове. Първият и най-трудният от тях е да бъдете честни със себе си.

3. Спрете да мислите колко сте притеснени и си спомнете колко сте благословени. Можеше да е много по-зле.

4. Не е въпросът какво ти се случва, а как реагираш на това, което ти се случва. Пребройте хубавите неща в живота си, докато другите изреждат нещастията си.

5. Огледайте се за позитивното в този момент. Дори да трябва да търсите дълго, то съществува.

6. Когато се усмихваш на живота, в крайна сметка заживяваш живот, който си струва усмивката.

7.  Запомнете, сравнението с другите е крадец на щастието. Можете да прекарате цял живот в грижи за това какво имат другите, но това няма да ви даде нищо.

8. Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате нужда от нечие одобрение.

9. Дръжте се добре с хората по пътя нагоре, защото може да ги срещнете по пътя надолу.

10. Дайте пример. Дръжте се добре и уважение към всеки, дори и с онези, които са груби с вас – не защото те са добри, а защото вие сте.

11. Добротата не трябва да се бърка със слабост, нито прошката с приемане. Въпросът е да знаеш, че обидата и негодуванието не са път към щастието.

12. Давайте колкото се може повече, но не позволявайте да бъдете използвани. Слушайте внимателно другите, но не губете собствения си глас.

13. Казвайте нещата, които има нужда да бъдат казани. Говорете своята истина. Няма нищо по тъжно от това да пазите думите, които никога не сте имали смелостта да кажете.

14. Не можете да промените начина, по който хората се държат с вас, нито това, което говорят за вас. Това, което можете да промените, е начинът, по който реагирате, и хората, с които избирате да сте.

15. Не може да имате позитивен живот в компанията на негативни хора. Изследвайте нещата, които изтърпявате в дългосрочен план.

16. Това, което позволявате, ще продължи. Винаги е по-добре да прекарвате повече време сами, отколкото да позволявате на негативни хора и техните мнения да ви отклоняват от съдбата ви.

17. Когато другите се държат зле с вас, тръгнете си, усмихнете си и продължете да бъдете себе си. Не позволявайте нечия язвителност да промени човека, който сте.

18. Вашата ценност не намалява заради неспособността на някой да ви оцени. Загубата е тяхна, не ваша.

19. Едно от най-освобождаващите неща в живота е, че не сме длъжни да харесваме всички, нито всички са длъжни да ни харесват, и всичко това е ОК.

20. Когато някой каже, че сте се променили, това не винаги е нещо лошо. Понякога просто означава, че сте спрели да живеете по техните изисквания.

21. Никога не се срамувайте от това как се чувствате. Имате правото да изпитвате всякакви емоции и да следвате път, който ви прави щастливи.

22. Нещастните хора в този свят са онези, които най-много се интересуват от мнението на околните.

23. Не можете да основете представата си за щастие и успех върху мненията и очакванията на другите хора.

24. Щастието и успехът се състои в това да прекарвате живота си по вашия собствен начин. Бъдете себе си. Никой не може да ви каже, че го правите погрешно.

25. Винаги е по-добре да бъдеш в първото стъпало на стълбата, която искаш да изкачиш, отколкото на върха на друга, която не искаш.