Щом човек влезе за първи път в малкия бутиков магазин на ювелирния майстор Денис Виденов, ще бъде буквално омагьосан от блясъка на десетки малки бижута, голяма част от които са родени във въображението именно на неговия собственик. Това е раят за всеки, който иска да получи нещо уникално, нещо свое. Нещо, което няма да го види на нито един друг човек.

Тук фантазиите на Денис приемат формата на годежни пръстени, колиета и обеци.

Във времена, в които бижутерството се счита за отдавна забравена професия, той не престава да мечтае и преди около 5 години оставя зад гърба си индустриалния дизайн и ИТ сферата, и тръгва по пътя на старите майстори. Превръща се в дизайнер на бижута. Тегли заем и съгражда нещо свое - един пропит с чар магазин за бижута на столичния булевард „Витоша“, който предлага нещо, с което малцина могат да се похвалят.

Какво имам предвид ли? Сега ще разберете…

Марковите бижута са хубаво нещо, но като годежния пръстен на ръка ви най-вероятно има поне още хиляда други. Тук на помощ идва Денис, който ще ви предостави уникалната възможност да вземете дейно участие в целия процес на изработка. Той ще ви изслуша внимателно и ще ви предложи точно това, от което се нуждаете.

А ако го няма готово, ще „улови емоциите ви“ и ще ги претвори в злато

Първо, ще ви представи модела на годежния пръстен (или въобще на бижуто, което искате) като скица – на добрата стара хартия. След това ще го превърне в триизмерен модел в съответния софтуер, а накрая ще го принтира и доведе до финалната му форма. И през цялото това време вие ще бъдете част от процеса. „Умея да преценявам хората, знам кое ще им стои добре – разказва Денис и пояснява, че най-често го търсят млади двойки, които искат да се сдобият с уникални сватбени халки. – Понякога харесват още първата скица, друг път са нужни нови и нови варианти. Но това няма значение – пращам им толкова дизайни, колкото е нужно.“

А в края на деня „нищо не може да се сравни с усещането да зърнеш блясъка в очите на жената, която вижда създаденото специално за нея бижу за първи път“, категоричен е Денис.

60 процента от бижутата в магазина му са по негов дизайн, докато останалите 40 – внос. През тази година процентът на пръстените, обиците и колиетата, изработени от него, дори ще се увеличи и ще нарасне до цели 80. А най-интересното в случая е, че зад всяко едно бижу стои конкретна идея.

„Винаги успешните бижута, които правя, имат история.

Преди време например изработих пръстен на Иво Аръков с две лица. Едното беше изчистено, докато другото – по-бъбриво и вдъхновена от храма „Света Петра“, но по-стилизиран вариант. В средата пък сложих един шестоъгълник – най-перфектната форма в природата. Има я в самия диамант. Отгоре пък монтирах и сапфир.“

С други думи, тук ще получите един уникален дизайн на достъпна цена. „А когато се случи нещо с бижуто, аз го поправям за моя сметка. Има истинска гаранция. Защо? Защото знам какво точно е правено по него, как е изработено, къде сме запоявали, къде сме монтирали – разказва Денис, който вече има клиенти от Германия, Швейцария, Великобритания и дори от Русия. - Ако искам, мога и наново да го направя. Да, по този начин често губя пари, но за сметка на това печеля доверието на клиента, а това е най-важното за мен“.

Автор: Владимир Тодоров