На тази възраст жената вече е зряла, би трябвало да е намерила себе си и своето място в света и да знае какво иска от живота – независимо дали това се харесва на другите, или не.

Ето какво не трябва да носи жената след 40:

1. Бремето от очакванията на другите.

Животът си е ваш и не дължите никому обяснение за това.

2. Предразсъдъците на обществото.

Кой казва, че жената на 40 е изживяла младостта си? Намира се в друг етап от нея – зряла, пълна, осмислена красота и младост.

3. Забраните на другите.

На 40 можеш да се влюбиш. Можеш да се омъжиш. Можеш да родиш първото си дете. Не оставяйте осъдителните погледи и хапливите коментари да ви отклонят от пътя, по който сте поели.

4. Страхове и срам.

Не трябва да се страхувате да изразявате себе си. Не се самосъжалявайте. Вероятно детските ви мечти не са се сбъднали до една, но със сигурност сте постигнали много. Дръжте се като жена със самочувствие – уверена и независима.

5. Компромиси със себе си.

Вече трябва да сте разбрали, че животът е твърде кратък, за да го пропилявате с хора, които не си струва. Кога бяхте на 20, вече сте на 40… Онези, които ви ценят и ви карат да се чувствате добре, нека бъдат част от вашия житейски път. Онези, които ви потискат, критикуват и ви карат да се чувствате несигурни и наранени, нямат място в живота ви.

Какво постигнахте в този времеви интервал от 20 до 40? Сякаш е минало цяла вечност и същевременно е било миг. Защото във вас живее същото онова момиче на 20, което мечтае да бъде щастливо. Имате право на това.

Осмелете се да бъдете щастливи!