Искате ли цялото семейство да отидете на гости, и то така, че повече никога да не ви поканят? Ето няколко съвета за целта:

Не знаехте ли, че идваме?
Не ви очакват? И не трябва. Ще си спестите хиляди уговорки. По-добре е да изненадате приятелите и да се появите внезапно, заедно с всичките си деца (поне те ще се зарадват).

Децата си вървят в комплект
Дори да сте получили покана да ходите на гости, не е длъжно да отбелязвате, че ще доведете и децата. Малките са вашата естествена притурка, те са радост! Няма как да са в тежест на гостите. Какво от това, че сбирката е само на възрастни и приключва към три сутринта?!

Повече инфекции – силен имунитет
Детето ви кашля? Това съвсем не е повод да не отидете на гости. Особено, ако и те имат деца. Колкото повече боледуват в ранна възраст, толкова по-силен ще е имунитетът им. И освен това – с близките приятели трябва да споделяме всичко – и доброто, и лошото.

Режимът е измислен от страхливци
Да се съобразявате с режима на детето! Защо? Ако иска да спи, може да го направи и докато сте на гости. Ако пък проявява капризи от умора, ще ви е интересно да го успокоявате с приятелката си.

Никакво ядене преди това
От какъв зор да се яде, когато ще ходим на гости? Там със сигурност ще ни поднесат първо, второ и трето. Ако ли не – не сме срамежливи – можем сами да си отворим хладилника.

Да си носим храна от вкъщи? Защо?
Настина – защо? Няма значение, че две от децата ви са алергични, а третото е още на пюрета. Добрият домакин ще се изгърби да намери нещо, с което да нахрани гостите.

Всички играчки остават вкъщи
И нищо не носим – нито играчка, нито възглавница. В края на краищата може да се играе и с тенджери, както и с бижутата на стопаните.

Ама, аз с децата ли бях?
Редно е да забравите за това, че сте майка, да се отпуснете с чаша кафе и да си побъбрите – нали затова се ходи на гости. И не е беда, че малките се занимават с нещо – боричкат се, като се удрят в мебелите, рисуват върху себе си или чупят чаши. Няма защо да ги мислите, отдъхнете.

След малко тръгваме
Дошли сте за малко и ще си тръгнете по светло? Това е толкова скучно и безинтересно! Нека домакините да се чудят кога ще си тръгнете. А вие ги изненадайте още веднъж – тръгнете си час-два след всякакви прилични срокове.

Източник: Новите родители