Можем ли да стимулираме детето още от ранна възраст да заобича училището, да отива в него не по задължение, а с любов, и най-вече да уважава учителите и да ги приема като фигури, които формират неговата култура и ценностна система.

Притежава ли новото поколение по-специални качества, с които превъзхожда своите родители, и има ли такива, които пък липсват на децата? Как образованието помага и как пречи на учениците?

За седмокласниците юни е най-стресовият месец. Наистина ли тези матури трябва да бъдат „на живот и смърт“ за родители и ученици, за да попадне детето в училище от заветните Топ 10 и как това може да му попречи в чисто психологически план?

Каква е тайната на доброто преподаване и може ли богатата обща култура да бъде предадена и на учениците, да бъдат те вдъхновени да попиват повече знания, а не просто да отхвърлят механично материала от учебника? По всички тези и още много други въпроси колегите от „Новите родители“ разговарят с един от учителите-легенди в София – Борис Русев, преподавател по история в 31 СУЧЕМ „Иван Вазов“, който в края на миналата година стана безапелационен победител с нито една загуба в историята на предаването за знания „Последият печели“ по БНТ.

Приятно слушане!