Как да направим добро впечатление

07 януари 2019 г., 18:02
640

Снимка: Shutterstock

Повечето хора не са напълно наясно какво трябва да направят, за да създадат добро впечатление у другите. Ново изследване обаче показва, че има един ключов фактор, който определя до голяма степен какво ще си помислят събеседниците ви за вашата личност. И това е обемът и качеството на труда и усилията, които сте хвърлили, за да постигнете онези своите резултати.

В реалния живот повечето хора, които искат да направят добро впечатление, говорят основно за талантите си. Но всъщност това, което в действителност впечатлява хората, са усилията, които са хвърлили. Според учените истинската причина се крие във факта, че усилията и отдадеността автоматично се асоциират с отговорността.

“Не можем да нарисуваме пълна картина на историята на успеха, без да вземем предвид усилията, които са били хвърлени в тази насока, както и какви са били причините нещата да се случат точно по този начин. Дали успехът дошъл лесно, само и основно благодарение на таланта на човека, или се е появил след усилена и отдадена работа? Да, и двата фактора допринасят за формирането на положително мнение към вас, но нашите данни сочат, че ако подчертаете вида и тежестта на труда, който сте положили в определен случай на успех, това ще има много по-изразен и бърз ефект от простото споменаване на талантите”, обяснява д-р Джанина Стайнмец, водещата авторка на изследването.

Заключенията на екипа са дошли, след като са били анализирани данните от три различни експеримента по проблема.

Източник: Psy Blog

Ключови думи:
Коментари