Певицата Граймс сподели в социалните мрежи, че със съпруга ѝ - милиардера Илон Мъск - са се принудили да сменят официалното име на бебето си, за да се съобразят със законите на щата Калифорния за кръщаване на деца.

Първоначално двамата кръстиха новородения си син X Æ A-12 (произнася се “Екс Аш Ей Туелв”). Ексцентричната двойка не бе взела предвид една малка подробност - законите в Калифорния не позволяват използването на цифри в имената на хора.

Сега 32-годишната певица разкри в своя профил в Instagram, че името на бебето вече ще се изписва X Æ A-Xii. С други думи - арабските цифри са заменени с римски, които съответстват на букви в английската азбука.

Граймс публикува това съобщение, след като потребител Instagram я попита дали името на детето е променено заради калифорнийските закони и ако да, кое е новото име.

“Римски цифри. Изглеждат дори по-добре, ако трябва да сме честни”, написа Граймс. След което добавя: “Едно тире е позволено.”

Според разпоредбите в Калифорния, личните имена трябва да бъдат вписани в рождените свидетелства “използвайки 26-те букви от английската азбука”, но апострофи и тирета също могат да бъдат включени.

Източник: Daily Mail