Премиера - тази неделя, 29 ноември от 16.00 часа по bTV

В година като тази, повече от всякога има нужда от силни лидери, които с личен пример да водят, окуражават и вдъхновяват. За 13-та поредна година списание „Мениджър“ организира и проведе най-престижния конкурс за висши мениджърски постижения у нас. "Мениджър на годината" отново излъчи Десетката на Топ мениджърите на България и крайният победител - Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Точно във времена на изпитания е важно успехът и остиженията на бизнес ръководителите в страната да бъдат разказани и показани на много повече хора. Затова списание „Мениджър“ продуцира документален филм с участието на финалистите и партньорите на конкурса. Гост водещ на филма е волейболната легенда Владимир Николов, на когото бе възложена мисията да събере националния отбор по бизнес, съставен от десетимата финалисти в конкурса „Мениджър на годината“ 2020.

Гледайте този филм, за да разберете колко много прилики има между спорта и бизнеса и как думи като победа, поражение, успех, упоритост, работа, отбор, решения в точния момент, конкуренция, стратегия означават едно и също и на бизнес, и на спортен език.

„Мениджър на годината – Филмът“ ще бъде излъчен на 29 ноември (неделя) от 16.00 часа по bTV.

***

За „Мениджър на годината“ 2020

През 2020 година над 40 кандидата от 14 водещи сектора на икономиката подадоха документи за участие в конкурса. 33 от тях преминаха във втори кръг, от който бяха излъчени и 10-те финалисти.

Финалистите в надпреварата са определени чрез специално създадена за конкурса методология, изпълнявана по традиция от консултантска компания „Делойт България“. При оценката на участниците се отчитат както финансовите им постижения, така и лидерските им качества чрез 360-градусови интервюта със служители и партньори. Приходите за 2019 г. на управляваните от финалистите компании сумарно са близо 3,5 млрд. лева, а общият брой служители, които осигуряват - 14 415.

Акцент в „Мениджър на годината“ са моралните критерии. Всеки претендент за големия приз е приел Етичния кодекс на конкурса. Документът обобщава ценностите, принципите и отговорните практики, които създават култура на почтеност и ръководят бизнес поведението на кандидатите за конкурса. С подписването му всеки мениджър декларира, че води бизнеса си честно, прозрачно и прилага добри управленски практики.

Генерален спонсор на "Мениджър на годината" 2020 е А1

Състезанието за висши мениджърски постижения се провежда и с подкрепата на: Fibank ,  Johnnie Walker , British American Tobacco BulgariaBulgaria Insurance ,  Volkswagen България.

Медийни партньори на инициативата са: bTV,  БТА24 часаБНРdir.bgДарикBloomberg TV BulgariaDnes.bgBulFoto