Често пъти използват този бърз и надежден тест при подбор на кадри по време на събеседването. Внимателно разгледайте представените изображения. Изберете онова, което ви допада най-много, и след това прочетете коментара към него.

КВАДРАТ 

Хората - "квадрати" обикновено са търпеливи, упорити и невероятно усърдни. Да махнат с ръка на започнатото и да кажат "все едно нищо няма да се получи" изобщо не е в техен стил. "Квадратите" методично ще вървят към набелязаната цел стъпка след стъпка, с нещо неуловимо напомняйки подреждането на каменна пътека, и няма да спрат, докато не я постигнат. Благодарение на тези си качества от тях излизат отлични професионалисти. Поговорката "войната си е война, но е време за обяд", сигурно е измислил някой от "Квадратите". Ако чуят да се говори за импровизация, те се мръщят и недоволно свъсват вежди. От тяхната гледна точка животът върви добре, ако всичко тече по план. Тези любители на стабилността се стараят да се придържат веднъж и завинаги към установения ред. Обожават да градят логически схеми и ненавиждат изненадите, нововъведенията и изобщо всякакви промени, както и онези, които внасят корекции в техните логично изградени схеми. 

ПРАВОЪГЪЛНИК

Правоъгълникът се смята за временна, преходна форма. Обикновено я избират хора, които в дадения момент са крайно недоволни от себе си и своя живот и искат да променят тази ситуация към по-добро. "Там има всичко за пълното щастие, а мен ме няма там, но това означава, че ще съм там." - Ето това е техният девиз, според който те действат. Основните качества на "правоъгълниците" това е любопитство, смелост, интерес към всичко ново. Те жадуват промени с цялото си сърце и попиват новите знания като гъба. Хората много рядко остават във фаза "правоъгълник" дълго време - като правило след като вземат решение какво трябва да направят, те "мутират" във всяка друга фигура от останалите четири. 

ТРИЪГЪЛНИК

Зиме и лете, независимо от капризите на времето и сезона, хората "триъгълници" са облечени в жълтата фанелка на лидера. Това са истински "енерджайзери", само че за разлика от батерийките, притежават честолюбие и прагматизъм. Те са пресметливи, амбициозни, не само знаят какво искат, но и как да го постигнат. На работа умеят доста изобретателно да убедят ръководството в собствената си незаменимост. "Триъгълниците" честичко бъркат с това, че са уверени в съществуването на две гледни точки - неправилна и тяхната собствена. Те са силни личности и опасни конкуренти. Понякога човек си мисли, че заедно с кръвта по вените им тече и дух на съперничество. 

КРЪГ

Човекът - "кръг" като никой друг умее да съпреживява и да съчувства. Той може лесно да представи себе си на мястото на друг човек, да се вживее в чуждите емоции и да ги сподели. Добри и отзивчиви, "кръговете" се усещат щастливи само в случай, че всичко е наред не само с тях самите, но и с роднините и с приятелите им. "Кръговете" предпочитат да не влизат в конфликт с околните, а да "изглаждат" недоразуменията. Понякога за тях спокойствието е по-скъпо от истината, в 99% от случаите те първи ще се съгласят на отстъпки. 

ЗИГЗАГ 

"Зигзагите" са творчески личности, креативни, оригинални. Те отхвърлят утъпканите пътища, стереотипите и моделите на поведение, предпочитайки да правят всичко по своему, измисляйки нестандартни ходове и решения. Сред тези оригинали често се срещат харизматични, обаятелни хора. "Зигзагите" доста лесно излизат от себе си, а настроението им понякога се сменя по-бързо, отколкото валутния курс на борсата. "Зигзагите" са прекрасни оратори, които са готови да споделят идеите, които са им хрумнали, с всички желаещи (и с нежелаещите - също).