Покажи ми краката си, за да ти кажа какъв си. Дължината на пръстите на краката говори някои неща за личността.

Мечтателни или безразсъдни, чувствителни или самоуверени? Изглежда по това как изглеждат пръстите на краката може да се съди за характера на човек.

Събувайте си чорапите и да започваме. Разгледайте внимателно пръстите на краката си и може би ще отриете себе си в едно от следните описания:

Значение на пръстите на краката най-общо

Издължени пръсти

Професор Рита Фазел преподава в различни институти, включително в медицинския. Заедно със съпруга си тя е написала книга на тема диагностика по стъпалата. В нея се анализира ходилото най-общо и каква роля играе дължината на пръстите. Според професор Фазел дългите пръсти са характерни за духовните хора, които размишляват много.

Къси пръсти

Хората с къси пръсти са по-скоро практични и прагматични. Те не мислят много, а приемат живота такъв, какъвто е, и грабят от него с пълни шепи.

Среднодълги пръсти

Хората със средна дължина на пръстите са много самоуверени и независими. Ето защо умеят добре да се справят с нови ситуации.

Пръстите на краката, разгледани поотделно

Големият пръст е по-дълъг от останалите

Според британската специалистка по ходилата Джейн Шийн това е признак за креативна личност, която е открита за новото. Хора със сравнително дълъг палец на крака са изобретателни и в леглото, готови винаги да експериментират.

Вторият пръст е по-дълъг от големия

Според Шийн хората с дълъг втори пръст са властни и доминантни. Обичат да дават тон както в секса, така и в работата си.

Дълъг среден пръст

Който има дълъг среден пръст на крака, кипи от енергия. Това е добре за работата му, но в партньорството може да му изиграе лоша шега.

Четвъртият пръст е дълъг

Британската специалистка твърди, че колкото по-дълъг е този пръст, толкова повече човекът е фиксиран върху темата семейно планиране.

Малко пръстче

При жената определяща тук е формата. Колкото по-право е това пръстче, толкова по-страстна е тя в леглото. При мъжете пък играе роля дължината. Колкото по-късо е кутрето, толкова по-малко отговорност е готов да поема мъжът.