Звездата от сериала "Игра на тронове" Емилия Кларк направи трогателно разкритие в изданието "The New Yorker". В текст, написан от нея, тя сподели, че е преминала през болезнени и сериозно застрашаващи живота ѝ мозъчни операции, докато е участвала в поредицата. По този повод открива специална фондация, която да помага на хората, преживяващи същото. 

"Тъкмо бях приключила със заснемането на Сезон 1 на "Игра на тронове", когато ме порази първата от две мозъчни аневризми", споделя Емилия Кларк. 

Тя разказва, че е преминала през две мозъчни операции. След първата е останала на легло в болницата над един месец и временно е загубила способността си да говори, първоначално изричайки само несвързани срички. От това е изпитала ужас и отчаяние. Имала е остри главоболия, временно е забравила дори името си. Втората операция ѝ е направена извън родната ѝ Великобритания, в Ню Йорк, и макар че се е очаквало да бъде двучасова интервенция, след която бързо да се възстанови, отново е имало тежки болки и мозъчни проблеми заради втората аневризма.

Емилия Кларк за първи път разкрива страданията, през които е преминала, в годините докато е сниман сериала "Игра на тронове", където изпълнява една от главните роли. Тя е имала здравословни проблеми и крайно изтощение по време на официални събития и други публични прояви. Днес е 100% възстановена, по думите ѝ.

Целта на разказа ѝ и на фондацията ѝ е да отправи послание до хората, включително младите пациенти, че не са единствените, които страдат от аневризми и че има надежда да възстановят живота си, въпреки че понякога всичко изглежда сякаш животът свършва. 

Текста ѝ може да прочетете тук

Източник: Мениджър Нюз