Тазгодишното издание на най-голямото образователно изложение в България – „Образование без граници“ ще се проведе само седмица преди поредните важни парламентарни избори в страната. И ако днес темата на деня е – „купуването и продаването на гласове е престъпление“, то ние ще ви накараме да се замислите и изберете себе си, и своето бъдеще. Медиите буквално всеки ден ни заливат с информация за това, как български избиратели, включително млади хора, продават гласа си за 40 – 50 лева или кило кебапчета. Толкова струва гражданската съвест на тези, от чиито проблеми държавата и обществото дълги години след падането на комунизма у нас, традиционно абдикират. Това са хора, които живеят без илюзии, примирили са се със съдбата си на социални аутсайдери и само гледат, как да оцеляват в един враждебен към тях свят, в който нямат дом, образование и бъдеще.

Всяко едно поколение в България, навлизащо в най-активната си възраст, има своя шанс да промени нещата и да заживее в един по-добър свят. Това е негово свещено право, дори нещо повече – дълг. Младите хора са бъдещето на нацията и от техния избор днес зависи перспективата на развитие на цялата ни страна утре. В това се корени тяхната огромна отговорност – както пред себе си, така и пред техните близки, хората, които ги обичат и които ги боли за тях, пред цялото общество.

Именно заради това младите българи днес свободно трябва да дадат гласа си не за поредните политически измамници, които ги пазаруват на килограм, а за собственото си бъдеще, което е образование. Образование без граници, което означава свобода – свободата да не си ограничен от невежеството, социалната и духовна мизерия, от условностите и капаните на съвременния материалистичен свят. „Образование без граници“ по своята същност не е нищо друго, освен една отворена към всички инициатива – Дай своя глас за образованието! На България й трябва ново Възраждане. За да я има. А това може да стане, само ако младите хора изберат свободата и себе си. Защото само те са място за бъдеще!

Всичко за вашето обучение и бъдещата си професионална реализация можете да научите на най-голямото изложение за образование у нас – „Образование без граници“. Тазгодишното „Образование без граници“ ще започне на 17-ти март в култовата сграда софийския ЦУМ (северен вход). Изложението ще бъде отворено за посетители три дни – петък, събота и неделя (от 17-ти до 19-ти март). Регистрирайте се предварително на http://edu-fair.eu и участвайте в кампанията „Аз сам избрах своето бъдеще!“.

Gallery