Ясно е, че не всички сме родени красивици и красавци. Но в сместа от нещата, които правят човек сексуално и емоционално привлекателен, има много съставки - и външният вид е само една от тях.

1. Динамична привлекателност

Както знаем от Джордж Харисън „има нещо в начина, по който тя се движи...” Всички познаваме хора, които може да не са класически красавци, но начинът, по който изразяват себе си - динамичният им външен вид - ги прави сексапилни и привлекателни.

Това качество психолозите наричат „динамична привлекателност” и тя се свежда изцяло до езика на тялото. Това е начинът, по който изразяваме себе си и емоциите си - ключов елемент в личностната харизма.

Изразът на положителни чувства - усмихнатото лице, оживеният темперамент,изразителният поглед и мимики са сред основните елементи на динамичната привлекателност.

2. Обстоятелства

Редица изследвания в областта на социалната психология ни казват, че ситуацията има значение. На първо място, харесваме и ни привличат хора, които ни харесват. Склонни сме да отговаряме на позитивните чувства. Когато се наслаждаваме на приятни изживявания заедно, човекът до нас ни се струва по-привлекателен. Изследвания доказват, че когато преживяваме нещо вълнуващо и разтърсващо, можем да припишем това чувство на вълнение на човека, с който го преживяваме, и това да го направи по-привлекателен в очите ни.

3. Статична привлекателност

Това е нещото, с което сме родени - формата и чертите на лицето, структурата на тялото... Разбира се, външният вид също се променя - остаряването, нараняването, промените в теглото и пластичната хирургия могат да окажат голямо въздействие, но като цяло това е един от аспектите на сексапила, за които не можем да направим кой знае какво.

4. Външно представяне

Този елемент включва всичко, което съзнателно правим, за да бъдем по-привлекателни на външност - козметика, грим, прическа, стил на обличане и т.н. Това е компонентът на привлекателност, върху който може да се окаже известната от риалити предаванията „пълна промяна”.

Както може да се убедите, сексапилът е колкото даденост, толкова и изкуство - съчетание между природна дарба и труд, което всеки може да усъвършенства. Усмихнете се. Вече сте с една идея по-секси.

По материал на Psychology Today