Благодарение на ваксините днес милиони хора по света си мислят, че могат да вземат информирано решение, без да имат нужните компетенции, в области, които не познават, каквито са медицината и науката като цяло.

Бих искала да попитам всички противници на ваксините колко от децата на прабаба им са останали живи и благодарение на какво си мислят, че днес ги има на тоя свят. Ще оставя тук така да висят още въпроси…

Аспирин пиете ли, или други лекарства? Имате ли мобилен телефон? А компютър и интернет? А миялна машина? Със самолет летите ли? Карате ли автомобил?

Ако отговорът на по-голямата част от въпросите е ДА, вероятно се възползвате от удобствата на съвременната цивилизация, от благата, които науката с прогреса си е предоставила, за да можем да живеем по-добре днес.

И продължавам с въпросите:

Когато детето ви си счупи ръката, на хомеопат ли отивате? Какво правите, когато баща ви получи инфаркт?

Давате ли си сметка, че никога по-рано продължителността на човешкия живот не е била каквато е днес и качеството на живот толкова високо? Благодарение на какво според вас имаме всички тези удобства днес?

И още един въпрос: В дървена колиба в гората ли живеете, без течаща вода, ток и електричество?

Ако отговорът е НЕ, вероятно не искате да се връщате в Средновековието. Защото, нека си го кажем директно – това е предпоследният етап от човешкото развитие, в което сме се страхували от науката и сме изгаряли вещици.

Последният е Ерата на информирания избор, в който от позицията на комфорта имаме арогантността на самозабравата и вътрешната убеденост, че разбираме от всичко.

Имам и едно предложение към противниците на ваксинирането

Отидете в Африка. Вижте до какво води липсата на ваксини. Там хората се молят да бъдат ваксинирани, за да оцелеят.