Учени от САЩ изясниха, че децата започват да помнят думи и словосъчетания от шестия месец, пише family.rambler.ru. Просто на тази възраст все още са неспособни да ги повторят.

По думите на експертите, по-рано се смяташе, че тези процеси у детето започват да се развиват малко по-късно. Скоро изследователи анализирали поведението и навиците на деца на възраст от 6 до 30 месеца. Станало ясно, че още толкова мънички, те са способни да запомнят не толкова звуци или интонации, но дори цели думи или словосъчетания.

В процесът на експеримента родителите трябвало да седят заедно с детето пред компютър, на чиито екран се появявали две картинки: някакъв плод и човешко лице. После единият от родителите трябва да каже на глас къде се намира един от обектите – вляво или вдясно. През това време камерата фиксирала движението на очите на детето. Станало ясно, че погледът на детето повтарял посоката, която назовавали родителите.

Децата знаят действително много повече, отколкото се мислеше досега, но нямат достатъчно ресурси, за да изразят това, уверени са учените.

Новите родители