Баща успя да изрови сина си от двуметров сняг, под който детето било затрупано след инцидент по време на ски, разказва DailyMail.

Гилъм Кембъл и синът му Фокс отишли на почивка във френските Алпи. Докато карали ски обаче 11-годишното момче било затрупано от снега. Момчето скочило, за да избегне дупка, но не успяло. Паднало вътре и мигом било затрупано. Фокс прекарал половин час под снега преди баща му да го открие. За щастие мъжът бил екипиран с джипиес и лопата. Извадил я и започнал да рови из снега.

"Копах сякаш животът ми зависеше от това. Изрових главата му на дълбочина около метър и половина. Той започна да говори", разказва бащата. Случката е заснета от видеокамера, която бащата носил закачена върху себе си.

След като освободил главата на детето, давайки му възможност да диша, бащата започнал да вика за помощ. Чуват го двама души, които бързо пристигат, а малко след това и планинските спасители. Момчето е извадено от снега посиняло, но живо и здраво.

Според спасителите момчето е извадило голям късмет. Те казват, че след половин час под снега лесно е можел да се задуши.

Източник: DailyMail / Gospodari