Светът се променя всекидневно и предлага на нас и на нашите деца все повече предизвикателства, с които трябва да се справим. А една от най-положителните страни при преодоляването на всяко ново предизвикателство е, че то дава безценни уроци, които помагат на човек да отвори съзнанието си и да се научи да живее като гражданин на света.

Ако искате и децата ви да бъдат такива, струва ни се редно да им покажете света още от най-ранна възраст. Безценен помощник в това начинание несъмнено са образователните центрове от веригата ABC Kinder Care. В тях от 2008 г. насам деца от 2 до 6-годишна възраст получават възможно най-доброто предучилищно образование в изцяло англоговоряща среда.

Снимка: ABC Kinder Care Centre

По-важното е, че най-малките минават през обучението чрез поредица от игри и внимателно подбрани занимания, които не само им помагат изключително бързо да усвоят езика, но и да го приемат като част от себе си. А какво по-хубаво от това да знаеш още от най-ранна възраст, че можеш още, че можеш да се разбереш с всеки, да се докоснеш до различни култури, да бъдеш навсякъде. Това отваря не само ума, но и сърцето – важна предпоставка за развитието на пълния потенциал на всяко дете.

Академичната програма е съобразена с възрастта и възможностите на децата, защото грижата и вниманието са в центъра на цялостната концепция на ABC Kinder Care Centre. Работата на преподавателите в ABC центровете е по-скоро мисия, не толкова професионален ангажимент. Затова връзката между онези над 300 ученици, преминали през центровете, техните родители и учителите им остава силна, дори и след преминаването в по-горен курс на обучение в някои от най-добрите училища по света, както се случва с повечето ABC деца.  

Снимка: ABC Kinder Care Centre

Периодът, прекаран в ABC Kinder Care Center, е изключително важен за възпитаниците му, защото освен стабилна академична основа, той е и постоянен източник на щастливи спомени и взаимоотношения, носещи мотото на центровете „We care the most…”

И може би щяхме да сме малко голословни, ако зад всичко това не стоеше и признанието на Council of British International Schools (COBIS) и приемането на ABC Kinder Care Center за техен член. В качеството си на една от най-престижните образователни институции в света COBIS дава недвусмисленото си одобрение за цялостната работа на ABC Kinder Care Center – изключително високо признание, което получават само най-добрите международни училища.

Така че, да, да бъдеш гражданин на света става все по-лесно. Особено ако наоколо има място като ABC Kinder Care Center.