На 72 години Джейн Сиймор няма намерение скоро да намали темпото. Всъщност многократно награждаваната актриса казва, че в момента е най-заетата в кариерата си - и ние й вярваме.

Тези дни можете да я видите на екрана като Бет в B Positive, но това е само една от многото роли, в които влиза. Що се отнася до това как 72-годишната актриса се справя с натоварения си график (един поглед към страницата ѝ в IMDB ще ви накара да се чудите как успява да отделя време за сън, да не говорим за партньорството с Crepe Erase, колекцията шапки с Wallaroo и, разбира се, колекцията бижута с JVT). Отговорът вероятно се крие в нейното отношение.

"Аз просто буквално хващам живота за рогата всеки ден, не живея в негативното, не живея в миналото", казва тя.

Всъщност много от нейните героини ни дават представа за потенциалната бъдеща версия на Сиймор. Може би сте забелязали, че напоследък тя изобразява по-възрастни жени с посивяла коса, но самата Сиймор в реалния живот има дълги, светлокафяви кичури. Това е така, защото 72-годишната жена казва, че всъщност все още не е напълно посивяла. "Решила съм да нося кафявата си коса в реалния живот и сива, когато е част от сериал", обяснява тя.

Но това не означава, че тя е против побеляването. "Имам много приятели, които са си позволили да посивеят и изглеждат елегантно и прекрасно. А аз знам, че изглеждам невероятно със сива коса, защото напоследък съм снимала поне три или четири филма с всичко от сива до платинена коса", казва тя. "Напоследък играя много по-възрастни дами, а в реалния живот всъщност нямам толкова много сива коса, така че естествено нямаше да съм сива, щях да приличам малко повече на скункс, така че в момента реших, че наистина харесвам цвета, който имам, той е много естествен."

А що се отнася пластичната хирургия, тя казва, че се стреми към естествено стареене.

Снимка: Getty Images

"Не съм си правила лифтинг на лицето или други подобни... просто защото, честно казано, не мисля, че някога съм работила толкова много, колкото в момента", казва тя. "И мога да бъда автентична, а мисля, че да бъдеш толкова автентичен, колкото e възможно като актриса, е наистина важно. Трябва да имаш лице, което се движи", шегува се тя.

Всъщност Сиймор казва, че по време на снимките на скорошен проект гримьорският отдел е трябвало да "нарисува бръчки", което според нея "е било много удовлетворяващо".

"Но когато става дума да съм в унисон с възрастта си", казва тя, "не се преструвам, че не съм на моята възраст, просто обичам да изглеждам по най-здравословния начин, по който мога."

Но повече от всичко друго Сеймур казва, че начинът на мислене е най-важният фактор за това как остарявате. "Мисля, че това е най-вече отношение към живота. Ако виждате положителното в живота, ако имате цел, ако не мислите постоянно за себе си, ако мислите за това "какво мога да направя, за да помогна на другите, които нямат толкова добър късмет? Какво мога да направя днес, за да променя света? Или какво мога да направя, за да се насладя на тази невероятна планета, на която се намираме, или на даровете, които имаме, и на дара на живота?". Тя казва, че този начин на мислене, заедно с прекарването на много време с внуците ѝ, ѝ помага да остане млада.

Снимка: Getty Images

"Майка ми винаги казваше, че най-трудното нещо на света е просто да приемеш [нещата]. Знаете ли, точно сега съм на възраст, в която толкова много приятели, роднини и хора се борят с болести и всякакви кризи в живота си, а всеки ден, в който сме тук, е чудо и всеки момент, в който можеш да споделиш любовта, която изпитваш към някого, или промяната, която можеш да направиш за него, те прави по-щастлив - така че това е моята мантра."

Това е мантра, която всеки би следвало да приеме. Нямаме търпение да видим какво ще последва за Сиймор!

Източник: Prevention

Gallery

Джейн на 11 октомври 1972 г. Снимка: Getty Images