Случвало ли ви се е да се чувствате изгубени, да усещате, че се занимавате с нещо незначително, а целта и смисълът все повече ви се изплъзват?

Опитайте да си отговорите на тези 7 много прости въпроса. Може би те ще ви помогнат да намерите това, което наистина ще изпълни живота ви.

1. От какво се увличахте в детството?

Децата винаги са запалени по нещо. С течение на времето обаче, ние често изоставяме тези си увлечения, защото не ни достига време или пък отдаваме предпочитанията си на нещо „по-сериозно".

Припомнете си какво беше любимото ви занимание в детството. Може би сте обичали да пишете разкази или да лепите фигурки. Помислете, предизвиква ли това занимание същия интерес у вас и сега?

2. Ако не ви се налагаше да работите, с какво бихте се занимавали?

Когато сте по цял ден на работа, естествено е в свободното време просто да се отпуснете и да си почивате. Но ако имате голямо количество свободно време, с какво бихте се захванали? Запишете си го и го изпробвайте още през първата по-дълга отпуска.

3. Кое занимание ви кара да забравите за всичко,което се случва наоколо?

Със сигурност сте забелязали, че когато правите нещо важно за вас или нещо, с което обожавате да се занимавате, вие просто губите представа за времето. Забравяте дори да ядете. Спомнете се кога ви се е случвало това за последен път и с кое точно ваше занимание.

4. Какво обичате да изучавате и за какво непрекъснато търсите нова информация?

Какви списания, книги и сайтове следите? Може би непрекъснато търсите новини за риболов, кулинария, градинарство? И да не можете веднага да си отговорите на този въпрос, не е фатално – понякога изисква време, за да установите какво ви доставя най-голямо удоволствие.