Когато разбуждаме рано тялото си, имаме шанс да прекараме деня си с повече енергия и заредени  с добро настроение. Ако започнем деня с гимнастика или пилатес, със сигурност си осигуряваме няколко неизменни ползи за тялото:

1. Активира и енергизира тялото.

 Пилатес помага за активирането на тялото и мускулите, което от своя страна подпомага кръвообращението и подобрява общото здравословно състояние.

2. Подобрява концентрацията.

Пилатес изисква фокус и концентрация, което помага за активиране на мозъка и подобрява вниманието и паметта през останалата част от деня.

3. Намалява нивата на стрес.

 Упражненията по пилатес спомагат за намаляване на стреса, като същевременно подобряват настроението. 

4. Подобрява стойката на тялото.

Пилатес е известен с това, че помага за подобряване на стойката на тялото и изправянето на гръбнака, което е особено полезно за хора, които прекарват много време седнали и са обездвижени през голямата част от деня.

5. Ускорява метаболизма.

 Пилатес също така може да помогне за подобряване на метаболизма и да бъде отличен помощник в борбата с излишните килограми.

6. Подобрява настроението и тонизира организма.

 Пилатес може да помогне за повишаване на настроението, което ще ви помогне да се чувствате по-енергични и продуктивни през деня.

7. Добра причина да отделите време за себе си.

Когато правите пилатес сутрин, това ви позволява да отделите време за себе си, преди да започнете деня си, което може да се окаже отлично позитивно начало, което да подсигури доброто настроение за останалата част от деня.