Някои от тези остроумни главоблъсканици може би са ви известни, но други ще ви изненадат. Напишете в коментарите онези, които сте познали. 

И без справки в търсачката!

1. В една кошница имало 4 ябълки. 4 деца си взели по една ябълка, но в кошницата е останала една ябълка. Как е възможно това?

2. Какво е това, което се среща веднъж във всяка минута, два пъти във всеки момент, но никога в хиляда години?

3. Един човек живее на горния етаж на много висока сграда. Всеки ден той взима асансьора и с него слиза до партера, за да отиде на работа. Когато се прибира обаче, слиза на един от средните етажи и се качва по стълбите до горе, освен ако не вали. Защо?

4. Колко яйца можете да сложите в една празна кошница?

5. Трима души отиват в хотел и плащат за стая от 30 долара, като всеки от тях дава по 10. След като гостите вече са си отишли в стаята, управителят се сеща, че има намаление и цената е 25 долара. Дава на пиколото да им върне 5 долара. Те му оставят 2 долара бакшиш и си разпределят по равно останалите три. Един от тях обаче пита: „Нали сега, след като си взехме обратно по един долар, всеки от нас плати 9 долара? Това прави общо 27 долара. Плюс двата, които дадохме на момчето, стават 29. Къде се губи един долар?”

7. От един кораб е провесена въжена стълба. Разстоянието между две стъпала е 20 см. Стълбата е потопена във водата до 4-тото стъпало (броейки от края, който е във водата). Идва прилив, при който нивото на водата се покачва с  40 см. Още колко стъпала ще потънат?