Грижите за кожата не винаги означават купища пари, похарчени за скъпи продукти без видим ефект. Терапията с лед е неочаквано прост метод, който всеки може да опита у дома си и да се наслади на по-свежа и хубава кожа, без да похарчи нито стотинка.

Bright Side представя няколко начина, по които ледът може да стане част от разхубавяващите процедури.

Какво трябва да знаете, преди да започнете терапия с лед

- Винаги я прилагайте върху чисто лице.

- Използвайте ръкавици, за да държите кубчетата – особено ако искате да направите дълъг масаж на лицето.

- За масаж на лицето прилагайте леда директно върху кожата – покрийте кубчетата с мека кърпа или найлонова торбичка.

- Можете да използвате кубчета директно върху лицето си за третиране на акне или подуване около очите.

- За да избегнете изгаряния на кожата, никога не прилагайте ледени компреси за повече от един час.

- Можете да удвоите ползите, като направите ледени кубчета с краставица, зелен чай или чесън.

За по-гладка кожа

Всяка вечер или преди лягане, опитайте следното: измийте си лицето, напълнете найлонова торбичка с лед и внимателно масажирайте областта на врата и лицето за около три минути. За няколко дни ще забележите резултати: кожата ви ще стане по-свежа и гладка. Освен това терапията предотвратява бръчките и помага да спите по-добре.

Освободете се от акнето

Терапията с лед е един от най-добрите начини да се справите с акнето. Измийте лицето си, увийте кубче лед в чиста кърпа или салфетка, и внимателно притиснете към пъпката за 3 до 5 минути. Резултатите ще ви изненадат.

Намалява бръчките

Този прост метод работи така: ледът подобрява кръвообращението и предотвратява преждевременното стареене и бръчките. Можете да масажирате лицето си около минута всеки ден преди да нанесете грим.

Срещу разширени пори

Минете с кубче лед директно върху лицето си за 2 – 3 минути. Ако проявявате постоянство, че видите, че разширените и отворени пори ще се свият за няколко дни.

Сложете край на подпухналите очи

Има много причини да се събудите с подпухнали очи, дори да не сте плакали цяла нощ. Ледът е най-добрият помощник в подобни случаи. Увийте две кубчета лед в кърпи, сложете ги върху затворените очи и внимателно масажирайте в продължение на две минути с бавни кръгообразни движения.

Стопете мазнините в областта на корема

Ако не можете да си позволите професионална криотерапия, ето какво можете да направите у дома. Поставете пакет с лед върху корема за 15 минути. Махнете го за три минути, след което повторете за максимум час. Ледът трансформира белите мастни клетки в кафяви, които по-лесно се изгарят. Но, разбира се, този трик дава най-добри резултати, когато се комбинира със здравословна диета и редовни упражнения.

Източник: Bright Side