Пътят до успеха не винаги е лесен. Обикновено той е изпълнен с разочарования, неуспехи и отхвърляния. Важното в случая обаче е никога да не се предаваме – точно както са направили и тези 7 личности, пише Мениджър Нюз.

Gallery
Уолт Дисни

Първоначално е искал да работи като карикатурист в Kansas City Star. Вестникът обаче го отхвърля с твърдението, че нямал „достатъчно въображение и добри идеи“. Впоследствие Уолт Дисни печели 22 Оскара и отваря 2 увеселителни парка. По ирония на съдбата – години по-късно Kansas City Star става собственост на Дисни.

Илюстрация: Natata / Shutterstock.com

Gallery
Опра Уинфри

Първоначално е била репортер в телевизия в Балтимор. Но я уволнили през 1977 г. под претекста, че инвестира „твърде много емоции“ в историите, за които разказва. Днес състоянието й е оценено на 3 млрд. долара.

Снимка: Guliver / Getty Images

Gallery
Стивън Спилбърг

Спилбърг винаги е мечтаел да постъпи в Школата по кинематографично изкуство при Университета на Южна Калифорния. Но така и не успява. Първият път не му стигнал бал, а вторият – комисията го определила като „твърде бездарен“. Днес същата тази школа разполага със сграда, кръстена на прословутия режисьор.

Снимка: Guliver / Getty Images

Gallery
Фред Астер

„Не може да пее. Не може да играе. Леко оплешивяващ. Умее малко да танцува“. Това са отзивите, които Астер получава на едно от първите си прослушвания. Днес той е определян като петата най-велика звезда от мъжки пол от класическата епоха на Холивуд.

Снимка: 360b / Shutterstock.com

Gallery
Джоан Роулинг

Когато започва да пише „Хари Потър“, Роулинг е преживявала изключително тежък период – развод, постоянна липса на пари и няколко уволнения (защото постоянно пише на компютъра си неща, които нямат общо със служебните й задължения). Преди да получи съгласието на Bloomsbury Publishing, агентът на Роулинг е трябвало да предложи ръкописа за момчето-вълшебник на 12 издателства. През 2004 г. тя става първата писателка милиардерка.

Снимка: Guliver / Getty Images

Gallery
Д-р Сюс

Първата му книга е отхвърлена от 27 издатели. Днес неговите книги са продадени в над 600 млн. копия.

Снимка: catwalker / Shutterstock.com

Gallery
Лейди Гага

Първата звукозаписна компания, за която работи, се отказва от нея само след 3 месеца. Днес Лейди Гага е носителка на 6 награди Грами. Нейното състояние е оценено на 59 млн. долара.

.Снимка: Guliver / Getty Images