Детската диария е симптом, който предизвиква известна загриженост у родителите. Въпреки че е едно от най-честите стомашно-чревни разстройства през първите години от живота на малчугана, появата винаги е причина за тревога.

В повечето случаи зад диарията стои хранителна причина, като тя може да бъде бактериална или паразитна инфекция, нетолерантност към даден продукт или натравяне.

В допълнение към воднистите и чести изхождания, децата могат да се оплакват от болки в корема, да имат лека температура и други симптоми, свързани с дехидратация.

Независимо дали този проблем отшуми бързо, в рамките на само няколко часа, или продължи по-дълго, важно е да се възстанови хидро-липидния баланс в тялото, което може да стане и с помощта на някои природни средства.

Ето какво бихте могли да използвате в такава ситуация, разбира се, след като се консултирате с педиатъра на детето, който следи състоянието му. И е важно да ги давате с лъжичка или на малки глътки, за да може то по-лесно да ги приеме, а организмът му да не ги отхвърли.