Нека да споделя с вас една истинска история и няколко важни урока за живота. Ровейки из пощата си попаднах на имейл от читателка на име Клеър, който веднага привлече вниманието ми. Имейлът беше озаглавен „Вашата книга ми даде сила, когато умирах”.

Първият параграф на писмото й гласеше следното: „Исках да ви благодаря, че ми дадохте надежда и сила. Докато бях в болница през последната година, борейки се с тумор, прочетох вашата книга. Вашите думи приповдигнаха духа ми, точно в момент, когато се нуждаех най-много от това. Но вярвате или не, преди година лекарите ми дадоха 25%шанс да се излекувам, които се превърнаха в 99,9% тази сутрин, когато докторът ми официално потвърди, че туморът ми е в пълна ремисия.”.

Невероятно! Помислих си – каква смела жена, какъв вдъхновяващ обрат на нещата. Тя завършваше своя мейл с думите: „Аз съм толкова благодарна, че ще имам възможността да правя нещата, на които вие ме научихте в моя втори шанс в живота.”

Преди всичко, нейният имейл ми напомни, че много от нас изчакваме твърде дълго, за да изживеем живота си по най-добрия начин. Непрекъснато отлагаме нещо за утрешния ден. И така преди да се осъзнаем си задаваме въпроса „Как стана толкова късно, толкова скоро?” Не позволявайте това да сте вие! Като Клеър превърнете днешния ден в начало на вашия втори шанс за живот. Дайте си време да разберете себе си. Осъзнайте какво искате и от какво се нуждаете. Отделете време за рискове. Отделете време за любов, смях, плач, учение и прошка. Животът е по-кратък, отколкото изглежда.

Ето 5 неща, които трябва да осъзнаете преди да е станало твърде късно.

1. Този момент е вашият живот – Животът ви не е в моментите между раждането и смъртта. Вашият живот е между сега и следващото поемане на въздух. Настоящето – тук и сега – е всичкият живот, който получавате. Така че изживявайте всеки момент на макс, в мир и хармония, без страх и съжаления. И правете най-доброто, на което сте способни с това, което имате в този момент; защото това е всичкото, което може да очаквате от някой, включително и от вас самите.