Ако се чудите дали някой ви харесва, можете да обърнете внимание на някои характерни жестове и детайли от поведението му, за да намерите отговора, който ви интересува.

Истината е, че понякога тялото казва много повече от думите.

Ако един човек прави това, то е почти сигурно, че изпитва чувства към вас:

1. Ако някой стои прекалено близо до вас.

В днешно време социалната дистанция е вероятно най-честото нещо, което чувате. И все пак, ако някой седне близо до вас в киното, в театъра, на пейката в парка, то определено търси вашата компания и иска да е възможно по-свързан с вас.

2. Ако повдига вежди, докато разговаряте.

Повдигането на вежди може да изразява не само изненада, но притеснение, вълнение – все чувства, които е нормално да изпитва човек, който харесва някого и изпитва стеснение в неговата компания.

3. Ако цялото му тяло е обърнато към вас, докато говорите.

Обърнете внимание на краката – ако са насочени във вашата посока, то психолозите ще ви кажат, че това издава подсъзнателно желание за сближаване.

4. Ако някой седи до вас с изправен като струна гръб.

Това едва ли е най-удобната поза, но най-вероятно би я заел човек, който се опитва да се представи в добра светлина и да привлече вниманието ви.

5. Ако някой поставя ръце на хълбоците си, докато разговаряте.

Ръцете в джобовете са предпочитана поза за повечето мъже, но издават по-скоро незаинтересованост. Ако обаче един мъж застане пред вас с ръце на хълбоците, това е почти сигурен знак, че ви харесва.