Нещата около нас влияят на мислите, на настроението и енергията ни. Обграждаме се с мили красиви предмети, които с времето си остават романтични спомени, но понякога ни действат потискащо, угнетително и ни пречат да продължим напред.

Или друго: затрупваме закачалките и стенните гардероби с дрехи и шапки, които висят там с години, пъхаме непотребни в момента предмети по кашони и торби, пъхаме под леглото неща, и после ги забравяме, а те потъват в прах и не ни носят нито полза, нито ред и чистота.

Има поверие и че бъркотията вкъщи е „на бедност“. Ето 5-те неща, с които можем най-лесно да се разделим, за да внесем ред вкъщи, енергия и, може би, богатство…

Дребни боклуци
Продупчени билети, които пазим кой знае защо в портмонето, касови бележки, бонбони, мотаещи се в чантата и в купичката пред прозореца, всякакви дребни боклуци, натрупани по джобовете и чантите ни отнемат от енергията – разчистете дома и вещите си от тях.

Изгубени чифтове

Чорапът, на който не можете да откриете втория чифт, самотният чехъл и други подобни, например дори да са по-ценни, не е добре да задръстват пространството – изхвърлете ги.

Развалени уреди
Ако часовникът е спрял завинаги, няма смисъл да се опитвате да му вдъхвате живот. Той ви е скъп спомен от някого? Ок, сложете му нова батерия, но е принцип – развалените домакински уреди, разнебитените играчки няма смисъл да се пазят за деня, в който някой ще се сети да ги сглобява и поправя. Освободете място за нови добри неща и идеи.

Счупени съдове

Толкова ми беше любима тази чаша… Е, счупеното носи щастие, но за какво ви е да пазите парчетата? Може да не ги залепите с години, а дори да го направите, това вече няма да е същата чаша. Не ползвайте захабени, поръбени съдове, не пазете и счупени неща.

Износени дрехи и обувки
Огледайте гардероба си с критичен поглед и се отървете от онези неща, които не изглеждат вече така добре, както, когато си ги купихте. На някои не може да помогне нито химическото чистене, нито старателното гладене и поръбване. Цветовете са избледнели, изглеждат раздърпани, ципът е развален, липсва им копче – било, каквото било. Сбогувайте се с тях завинаги.

Новите родители