Да направите заедно с децата коледни картички за бабите и дядовците, лелите и чичовците, братовчедите и разбира се, техните приятелчета, е чудесно.

От една страна може да превърнете правенето в интересна (и дълга) игра, която да концентрира вниманието на малчуганите поне няколко дни. И най-важното – тя изобщо няма да им се стори скучна.

От друга – и сами е добре да се включите, защото творческата дейност е доказано, че има прекрасни релаксиращи качества. А какво по-добро от това да създавате нещо красиво, което след това ще подарите, и в същото време да си починете от цялата суматоха преди празника.

И на финала, но в никакъв случай на последно място – всеки ваш роднина или приятел ще се зарадва много да получи ръчно направената от вас и децата картичка вместо дежурно купената от супермаркета.

Предлагаме ви 4 лесни и интересни идеи, които са подходящи за всяка възраст. Главен герой в тях е елхата.

Ефирна елха

За да осъществите тази идея, трябва да си набавите зелена креп хартия, син лист за основа на картичката, червено бляскаво самозалепващо се фолио, памук, памучни тампони за лице, ножица и лепило.

Сгънете на две синия лист. В долната част децата нека залепят разрязани на половинки тампони. Дори и да се разнищят, не е проблем – все пак това са снежните преспи.

Зелената хартия нарежете на малки квадратчета. Хванете всяко в центъра и леко го стиснете, така че крайчетата да се приберат навътре. Задачата на децата е да залепят „елховите клонки“ върху картичката във формата на елхичка.

Върхът украсете с червена звезда от фолиото, а памукът накъсайте и залепете наоколо, за да прилича на големи пухкави снежинки.

С копчета

Очертайте контура на елха на зелен лист и накарайте децата да я изрежат но от вътрешната страна, а не външната. Трябва да се получи зелен лист с дупка във формата на елха.

Залепете този лист върху по-светъл – в зелен или кафяв нюанс. И пришийте в празното място шарени копчета, които да наподобят коледни играчки.

Продължава на страницата на Новите родители