20 неща, които децата със строги родители ще разберат

10 март 2018 г., 23:00
10243

Zurijeta / Shutterstock

Вероятно в някакъв момент от живота ви сте си мислили, че вашите родители са ви забранявали да правите твърде много неща. Ако обаче сега се върнете назад във времето, ще погледнете на тези ситуации с усмивка.

В следващите редове ви предлагаме 20 неща, които най-вероятно ще ви се сторят познати!

1. Вие винаги сте били първото дете от компанията пред блока, което е трябвало да се прибере, защото сте имали най-ранен вечерен час.

2. За да преспите у ваш приятел, са ви били необходими десетки часове на психическа подготовка, детайлна презентация на родословното дърво на семейството, при което отивате, както и договор, подписан със собствената ви кръв, в който заявявате, че няма да консумирате алкохол и ще си легнете точно в 22.00 часа.

3. Всеки път, когато приятелите ви са правили планове, къде да отидете след училище, вие сте знаели, че родителите ви няма да ви пуснат, защото за такива неща е трябвало да предупреждавате 2-3 дни предварително.

4. Преди да помолите родителите си за нещо, винаги сте репетирали пред огледалото както речта си, така и отговорите на въпросите, които сте знаели, че ще ви зададат.

5. Винаги е трябвало да изчакате да бъдат в добро настроение, преди да ги помолите за нещо.

6. С тежка въздишка и със сълзи в очите сте казвали: „Както и да е… Вие и без това ще откажете”, което е било просто хитра уловка, когато молбата действително е била важна за вас.

7. Молили сте родителите си за разрешение само по веднъж, когато е трябвало да отидете на купон. Така и не разбрахте защо приятелите ви си мислят, че ако ги помолите отново, ще има някакво значение.

8. Винаги е трябвало да избирате между излизане в петък или в събота вечер, тъй като е нямало абсолютно никакъв шанс родителите ви да ви пуснат и в двата случая.

9. Били сте подложени на огромен стрес, когато приятелите ви са променяли плановете за вечерта за стотен път, а на вас ви се е налагало да звъните отново и отново на родителите си, за да им кажете къде ще сте.

10. . Лъгали сте постоянно. За всичко. И днес продължавате.

11. Не сте псували, преди да влезете в университета.

12. Никога не сте водили „онзи“ разговор с родителите си. Те най-вероятно са оставили на леглото ви книга, свързана с „промяната на вашето тяло“ и са ви оставили сами да се оправяте.

13. По време на вечеря обикновено сте обсъждали, как вървят нещата в училище, но никога не сте обсъждали приятелите или увлеченията си.

14. Вие и сега не можете да се облечете, без да ви мине мисълта „Какво ще кажат нашите за това?”. Как само се караха навремето за това, че полата е прекалено къса, кръстът е гол, а дънките са прекалено широки и падат.

15. Да си пробиеш ушите беше максимума на промените по външния вид, който сте имали право да направите. Тема табу и до днес остават татуировките и пиърсинга.

1.6 Всеки път, когато сте гледали телевизия с родителите си, сте превключвали канала при най-малката вероятност героите да започнат да правят непристойни неща.

17. Предстои ви училищна екскурзия? Родителите ви винаги са се опитвали да се запишат като придружители.

18. „Звънни ми се, когато пристигнеш”, „Да не би да правиш това и когато си на гости?!”, „Свали си лактите от масата”, „Не се прегърбвай докато пишеш” са само част от фразите, които сте чували стотици пъти през годините.

19. Години наред сте си мечтали да се разбунтувате, като направите нещо спонтанно.

20. Винаги сте разказвали вицове на родителите си с огромна доза предпазливост, тъй като реакцията им може да е както бурен смях, така и 45-минутно конско, придружено от изпъждане в стаята ви.

И все пак, родителите ви си остават най-прекрасните хора на света, нали?

Източник: BrightSide

Коментари