Не знам за вас, но моята майка наистина е една от най-готините. Винаги ме е разсмивала, изтривала е сълзите и ме е направила човека, който съм днес.

И вашата ли е най-добрата на света? Ето няколко признака, че сте извадили завиден късмет:

1. Майка ви е сред най-добрите ви приятели. Тя първа разбира за всичко, което се случва в живота ви, и се виждате редовно. С моята, от време на време ходим на кино или да хапнем суши.

2. Но и се старае да ви бъде преди всичко майка и после приятелка. Дори да сте най-добри дружки, майка ви е преди всичко... ваша майка. Затова винаги поставя интересите ви на първо място. Моята ми дава ясно да разбера, че не е единствената ми приятелка и дружка за пиене, а човек, който ще ми постави на мястото ми, когато е необходимо.

3. Винаги можете да разчитате на нея да ви изслуша. Ако преживявате раздяла или имате нужда от съвет, задължително й се обаждате. Тя ще ви слуша, винаги, без да ви съди.

4. Майка ви е като ваша мажоретка. Моята винаги ме окуражава и ми помага да се изправя, независимо от обстоятелствата. Имате мечта? Можете да сте сигурни, че майка ви ще ви подкрепи и че непрекъснато ще ви повтаря да преследвате целите си, дори когато ви липсва самоувереност.

5. Имате страхотни шеги, които само вие разбирате. Непрестанно се кикотите. Всъщност е страхотно човек да ви гледа как общувате. С моята постоянно се разсмиваме.

6. Неразделни сте на семейните сбирки. Иначе кой ще ви забавлява, докато някоя по-възрастна роднина разказва за болестите си? Винаги съм лепната като гербова марка за майка си, когато се събираме с родата, за да можем заедно да се хилим на цялата ситуация.

7. Майка ви винаги поставя семейството на първо място. Дори да има страхотни кариера и социален живот, семейството винаги, ама винаги, е на върха. Никога не е закъснявала да ви вземе от училище и никога не е забравяла рождения ви ден, защото сте били – и още сте – приоритетът в живота й.

8. Винаги звъни и пита как върви животът ви – и наистина я е грижа. Тя има нужда редовно да проверява как се справяте и ако дадете отговор, различен от „Всичко е страхотно“, тя ще направи всичко възможно, за да оправи ситуацията.

9. Непрекъснато следи как се развивате, но без да ви виси на главата. Никога не сте се чувствали задушавани, но знаете, че непрекъснато ви наблюдава с крайчеца на окото си, за да се увери, че вървите в правилната посока. Старае се да върви във вашите обувки и да не забравя какво е човек да бъде на вашите години.

10. Позволява ви да грешите, но винаги е наоколо, за да ви помогне да се изправите. Моята майка понякога ме оставя да падна по лице – а знам, че не й е никак лесно да гледа отстрани. Но тя знае, че за да израствам, трябва да допускам грешки, и винаги ми помага отново да стъпя на крака. Готините майки са наясно, че не могат да живеят живота ви вместо вас, че ще имате връзки с неподходящи партньори и че от време на време ще удряте на камък. Но когато това неизбежно се случи, тя ще ви избърше сълзите.

Прочетете целия материал на сайта на Мениджър Нюз.