"Правилната функция на човека е да живее, не да съществува”, е казал Джек Лондон.

Твърде често пътуваме през живота на автопилот. Носейки се по него, приемаме това, което е и което дойде. Така, всеки наш ден преминава както предишния. Всичко изглежда относително нормално и удобно. Освен постоянното убождане, идващо някъде от задната част на ума ни, което ни казва "Много закъсняваш! Крайно време е да направиш някои промени!".

Тук следват 15 простички правила, предназначени за тези, които искат да се освободят от шаблона, в който са попаднали, и пълноценно да изживеят следващите си години. Посочени са от блогъра Марк в marcandangel.

1. Оценявай невероятните хора и неща в живота си. Понякога не ги забелязваме, докато не изчезнат. Не бъди такъв. Бъди благодарен за това, което имаш и за тези, които ги е грижа за теб. Никога няма да осъзнаеш напълно колко много означават те за теб, докато не ги загубиш. Истински бъди благодарен, че живееш с тях.

2. Игнорирай негативизма на другите. Ако им позволиш да те убедят в своите нагласи, ще бъдеш човек извън баланс. И ще попаднеш в списъка на отчаяните и отрицателни хора, преди да си осъзнал. А този списък е много дълъг. Нямаш контрол върху това, което казват другите, но можеш да контролираш това дали да ги слушаш. Ти самият можеш да си изградиш бариера срещу отровните думи.

3. Прощавай на тези, които са те наранили. Прави го и имай предвид, че това не те задължава да им вярваш. Бъди човек, който просто няма време да мрази хората, които са го ранили, защото е много зает да обича хората, които го обичат. И знай, че който пръв се извини е най-смел. Който пръв прости е най-силен. Който пръв продължи напред, е най-щастлив.