Страхът и отчаянието са най-лошите съветници. Но и най-силните личности имат своите бездни от натрупаната емоционална умора на вечното биткаджийство. Когато сте на прага да вдигнете ръце и да се предадете, помнете, че след бурята винаги изгрява слънце. И още, че можем да се изправим и да продължим ако потърсим опора в някоя от изброените по-долу съставки на устойчивостта.

1. Надеждата

Единствената уважителна причина човек да се предаде е смъртта. Но докато сте живи, имате избор да се движите към промяна.

2. Реализмът

Вероятността да получите каквото и да е от първия път е много малка. Всяко нещо иска време, за да бъде научено и усвоено. Несъмнено, по този път ще допускате и грешки. Учете се от тях.

3. Вътрешната сила

Всеки от нас е по-силен, отколкото предполага. Временните неуспехи не са основателна причина да ви спрат по пътя към успеха.

 4. Полезното самочувствие

Ако свивате знамената и се оттеглите от амбициите и целите си, това е слабост и признак, че се предавате. Покажете се на света и на самите себе си. Напълно е възможно точно така да постигнете онова, за което мечтаете. Със сигурност ще загубите ако се предадете.

5. Състезателният дух

Ако някой друг вече е постигнал това, значи и вие ще можете. Това трябва да е вашият критерий, а не фактът, че повечето не са направили. Това трябва да се превърне за вас и в достатъчно основание да не се предавате.

6. Вярата в мечтите

Ще срещнете много хора в живота си, които ще ви разубеждават, че се стремите да постигнете невъзможни неща. Вярвайте в себе си, не позволявайте на никой да разрушава мечтите ви.