От векове учените напразно се опитват да открият митичния извор, чиято вода мигновено спира процеса на стареене. Най-вероятно той завинаги ще си остане в детските приказки и холивудските филми. Затова пък изследователите не престават да търсят реални средства, които да допринесат за удължаване на живота.

Разбира се, нашите съвети няма да ви върнат младостта. Но те ще ви помогнат – и това е научно доказано – да укрепите здравето си и в някои случаи дори да удължите живота си с няколко години.

1. Забогатейте.

Ако имате много пари, ще бъдете в състояние да заплатите за най-доброто медицинско обслужване, за качествена храна и личен треньор, който да ви поддържа във форма. Както стана ясно от едно изследване на Лондонския университетски колеж, богатите имат по-високи нива на един специален хормон, който играе важна роля за продължителността на живота -ДХЕА или дехидроепиандростерон е хормон, синтезиран от надбъбречните жлези и главния мозък. Той подобрява паметта, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и увеличава продължителността на живота, особено при мъжете. 

Ето защо не е лошо отсега да помислите как да увеличите доходите си!

2. Заобикаляйте се с повече жени.

Група изследователи от Харвардския университет са установили, че мъжете, които са израснали в обкръжението на малък брой жени, умират по-рано от онези, прекарали детството си сред  множество представителки на нежния пол. Общуването с жени в ранна детска възраст увеличава вероятността мъжът да си намери надеждна партньорка за цял живот, което, както показват изследванията, влияе положително върху здравето (или просто нервната му системата е добре смазана овреме!).   

3. Пийте вино.

По-точно червено вино, защото в ципата на червеното грозде се съдържа вещество, наречено ресвератрол, което притежава свойството да предпазва организма от стареене, деменция, както и от диабет тип 2, сърдечни заболявания и инсулт. Освен ползите за здравето, виното ще се погрижи и за доброто ви настроение!

4. Правете по-често секс.

Редовният секс прибавя няколко години към живота. Изследване на Кралския университет в Белфаст, включващо хиляда мъже на средна възраст, показва, че онези, които често изпитват оргазъм, са с два пъти по-ниска смъртност от онези, които не се наслаждават на секса. Заслужава си да опитате да постигнете дълголетие по този приятен начин!

5. Използвайте всекидневно конец за зъби.

Освен че зъбите ви получават допълнителна защита против кариес, редовното им почистване с конец намалява вероятността от сърдечни заболявания, показва изследване. Редовната грижа за устната кухина предотвратява заболявания на венците, които може да доведат до възпаления и така рискът за сърцето да се увеличи. За правилния избор на конец и употребата му се консултирайте с вашия зъболекар.

Очаквайте втората част от статията по-късно през деня.

Автор: Цветелина Велчева по материали от Mixstuff