10 неща, които не трябва да казвате

31 октомври 2017 г., 11:00
1265

Снимка: Shutterstock 

Има неща, които хората ненавиждат да слушат. Скрити хвалби, просене на комплименти или извинения, когато съвсем няма за какво да се извинявате. Списъкът може да продължи дълго, но важното е преди всичко да помните, че общувате с хора.

Психологът Джонатан Бенет казва: „Ако се държите досадно, хората никога няма да ви вземат на сериозно.

1. Аз не ставам
Старайте се да не показвате недостатъците си. Подобни коментари са неудобни за останалите, защото ги поставят в положение, в което трябва да спорят с вас, за да ви докажат обратното. Плюс това съобщението влияе на подсъзнанието.

Ако прекалено много се обвинявате и ругаете, то ще започнете да вярвате, че действително има защо. Вместо това се старайте да подчертавате какво харесвате у себе си, а не обратното.

2. С това изглеждам отвратително
Кой ли от нас не се е закачал на въдицата, за да си дръпне малко комплименти? Ако го правите постоянно, то повярвайте: на хората рано или късно ще им писне. Едно е, когато искате да ви убедят, че всичко е ок. Съвсем друго, когато си търсите потвърждение на това, което вече знаете.

Спестете време и изразете мълчаливо силните си качества, вместо да молите другите да ги казват вместо вас.

3. Идея нямам защо ме повишиха
Няма нищо лошо в скромното самохвалство. Но е по-правилно да говорите за своите постижения, иначе това ще наведе повечето хора на неверни мисли.

4. Извини ме, че вечерята е така…
Мнозина от нас се извиняват без необходимост и в много случаи това поставя останалите в неудобно положение. „Извини ме, не съм изчистила“, „извини ме, че не ти купих скъп подарък“…

Престанете да съдите себе си за това, за което не биха ви съдили приятелите ви.

Вижте целия текст на страниците на Новите родители. 

Коментари