Само един-единствен човек те обича още преди да те е видял и това е човекът, на когото дължиш своя живот. Майката винаги крие от нас мъките и тревогите си и омаловажава болките, свързани с майчинството. Виж нещата, които майка ти никога не би ти споделила само за да те предпази и запази усмивката на лицето ти:

1. Карал/а си я да плаче... много пъти

Било от радост, мъка или страх - майчината обич я кара да плаче, но най-силно можеш да я разстроиш именно ти.

2. Тя искаше последното парче торта

Винаги ще даде всичко на теб, ще пренебрегне себе си винаги, защото ти си най-важното нещо на света за нея, по-важно от самата нея... последния си залък от устата, ще свали ризата от себе си, за да те облече само за теб, нейното съкровище.

3. Боли я

И винаги я е боляло... Да бъдеш майка означава да правиш жертви всеки ден и то с усмивка на лицето. Никога няма да признае за болките си, защото е твоя закрилница. 

4. Винаги се е страхувала

Дори сега, когато вече си голямо момче или момиче, тя не престава да се страхува за теб. Може да не го показва, но ти за нея винаги ще бъдеш малкото ѝ детенце, което се криеше засрамено в прегръдките ѝ.

5. Тя знае, че не е съвършена

За теб е най-добрата майка, но тя не вярва в това. Тя не спира да се упреква за всяка малка грешка, която смята, че е допуснала. Ръката на майката е нежна дори когато удря, защото майчинската любов е по-силна от всичко.

6. Гледала те е докато спиш

"Майка, която наистина е майка, никога не е свободна."

Оноре дьо Балзак

Всеки миг около теб й дава нови сили, с които да продължи грижите си...