Оказва се, че фитнесът не е единственото място, където може да генерирате енергия, докато спортувате. Когато се движим, телата ни създават до 40 вата механична енергия, която обикновено се прахосва. Но какво ще кажете за миниатюрен генератор в подметката на вашата обувка, който да събира енергията и да я съхранява в малка батерия, докато вие сте излезли да потичате?

InStep NanoPower е компания, която произвежда точно това – специална подметка, която събира енергията от всяка крачка и я запазва в батерия. Според създателите на това чудо подметката може да генерира до 10 вата енергия от всеки крак, което е достатъчно, за да захраните Wi-Fi връзка с вашия смартфон, чрез която облекчавате батерията му.

Към обувките можем да добавим и специален чифт слънчеви очила, създадени от двама южнокорейски дизайнери.

Засега те са само концепция. Но когато станат реалност, ще могат да събират ултравиолетовите лъчи от слънцето и чрез тях да захранват музикални плейъри или мобилни телефони. Това става благодарение на специални лещи със соларни клетки, а уловената чрез тях слънчева енергия стига до вашите устройства, като ги включите в едва забележимия контакт, разположен на едната рамка.