Проучванията показват, че четенето на децата само за 20 минути на ден може да увеличи техните възможности за възприемане на текста в ранна възраст, да обогати речниковия им запас, да подобри отношението им относно ученето и т.н.

Тези причини би трябвало да са достатъчни за родителите и да ги мотивират да четат на децата всеки ден, а когато това е комбинирано и с невероятни преживявания, качествено време и слушането на техните симпатични (или нека бъдем честни - невероятни) разсъждения върху историите и характерите… Не го заменям за нищо на света.

Децата ми имат най-добрите въпроси и симпатични идеи, след като им чета. Никога не съм искала да пропусна това. Имам възможност да надникна в ума им за минутка, докато обсъждаме за какво става дума в книжката.

Понякога се опитвам да върша 100 неща едновременно. Чистя, готвя, чета, давам съвети, опитвам се да бъда здрава, спасявам хлапетата от беди… Но всеки пък, когато някое от децата ми дойде при мен с книга в ръка и прекъсне мое занимание, за да ме попита дали мога да му я прочета, казвам „да“. Защо? Защо е толкова важно за мен да чета на децата ми всеки път, когато поискат?

Ето моите 20 причини, които вероятно са и вашите:

Защото обичам да чета.

Защото те обичат четенето.

Продължава на страниците на Новите родители.