Технологите днес се развиват със зашеметяваща скорост. Боравим свободно с устройства, за които вчера не сме и сънували. Никога досега в човешката история научно техническият прогрес не се е развивал с толкова мащабни темпове.

Това, което някога ни се е струвало фантастика, днес е реалност. А представите за бъещето вече изобщо не ни се струват дързки или неосъществими.

Какво още ще ни поднесе обаче бъдещето едва ли бихме могли да назовем така категорично, но със сигурност можем да посочим редица вещи, които вече потъват в забвение и скоро напълно ще изчезнат. Децата ни дори не могат да проумеят, как работи телефонът с шайба, ако изобщо разберат, че е средство за комуникация. 

Устройства, които имат само една възможна употреба, като калкулатори, будилници и цифрови фотоапарати, се заменят изцяло със смартфони. А дори и по-съвременните зарядни устройства и слушалки с кабели изчезват в полза на безжичните модели. Хартиените издания масово се превръщат в дигитални. Световно медии, олицетворяващи цели епохи, прекратяват дейност. Хартиената пътна карта се замени от GPS - устройство, а докато се чудите, дали имате нужда от такова, то вече остаря отново в полза на смартустройствата.

Редакторите на Insider са подготвили списък с 30 неща, които вероятно ще изчезнат напълно до няколко години.

Вижте ги на страниците на Мениджър Нюз.