Тези трогателни истории доказват, че добротата е навсякъде край нас

21 септември 2018 г., 21:20
4128

Shutterstock

В този луд свят, изпълнен с конфликти и политическа нестабилност, как можем да запазим надеждата за по-добро бъдеще и да бъдем по-добри с хората около нас? Как да бъдеш с щедър дух и голямо сърце, когато целият свят изглежда недружелюбен и жесток?

Отговорът е прост. Започнете от малките неща. Опитайте да помогнете на някой, който има нужда. Не толкова трудно да бъдем малко по внимателни един с друг. Едно безкористно добро дело може да не ви струва нищо, докато за някого може да бъде всичко.

Все още имаме шанс, докато има такива съученици

Този човек няма как да отиде на абитуриентския си бал, но неговите страхотни съученици довеждат бала при него.

Все още имаме шанс, докато има хора, които предлагат брак по този начин

Бегачите, които искат да се оженят, могат да вземат пример от този мъж, който предложи на приятелката си, като проследи маршрута им на бягане. Когато достигат финала – който "случайно" е мястото, където са се срещнали за първи път – той ѝ показва тази променяща живота им карта.

Все още имаме шанс, когато полицаите и пожарникарите правят така.

Името на това момче е Глен Бурати. Той е на шест и е с аутизъм. Неотдавна той имал рожден ден. Поканили 16 гости на партито му, но никой не се появил.

На този ден майка му пише във Facebook: „Сърцето ме боли за сина ми. Поканихме целия си клас, те просто не ни обърнаха внимание.“ След като публикува това, 15 души идват да поздравят Глен. Сред тях и някои специални гости. Местните пожарникари и полицаи идват с подаръци, и се отнасят с Глен като истинска звезда.

Все още имаме шанс, докато се отнасяме един към друг в интернет така

Хората се присмивали на танците на този човек, като качвали онлайн снимки, в които танцува. Те обаче стават вирусен хит в Twitter, където хората масово изразяват подкрепата си към него. Резултатът епично денс парти с Фарел Уилямс и Моби, които идват, за да подкрепят въпросния човек.

Все още имаме шанс, докато имаме такива добри приятели 

Това са Бен и Мери. Те са приятели от началното училище. Въпреки че Мери има синдрома на Даун, това никога не е попречило на тяхното приятелство. Когато те били в четвърти клас, Бен обещал на Мери, че ще я вземе на бала.

 След време се наложило Мери да се премести в друго училище. Но Бен не забравя обещанието си. Когато идва денят, той води Мери на нейния бал.

 Все още имаме шанс, докато се грижим за децата си

Този страхотен човек от Шотландия се облича на като героя на Мел Гибсън от „Смело сърце“, Уилям Уолъс, и се снима с туристи. Всички спечелени пари от това препитание той дарява в помощ на деца, които страдат от левкемия. Досега е дарил повече от един милион паунда.

Все още имаме шанс, докато животните се грижат едно за друго

През 2014 г. черният котарак Радеменес е изпратен в приют за животни. Той е в толкова лошо състояние, че лекарите са готови да го приспят. Радеменес смело се бори за живота си. Щом се възстановява, той започва да се грижи за други животни, без значение котки или кучета.

 Все още имаме шанс, докато имаме такива преподаватели

Това се случва по време на лекция на проф. Сидни Енгелберг. Много от неговите студенти магистри имат деца. Ако нямат бавакчка или някой, който да се грижи за децата, професорът позволява на младите майки да идват на лекциите му с децата си. Веднъж той дори води лекцията си с бебе на ръце. Една от студентките не можела да успокои детето си и помолила да излезе, за да не смущава другите. Вместо да я остави да излезе, професорът взима бебето и продължава с лекцията си. Изненадващо, бебето спира да плаче и изглежда също заслушва.

Все още имаме шанс, докато има такива спортисти

Японският състезател по смесени бойни изкуства и кикбоксьор Генки Судо, вместо с националното знаме, винаги идва на състезанията със специален банер, който гласи „Всички сме едно“.

Все още имаме шанс, докато имаме такива медицински услуги

Един мъж получава инфаркт, докато рине сняг пред къщата. Парамедиците, които го закарват в болницата, по-късно се връщат до къщата и почистват снега пред къщата вместо него.

Все още имаме шанс, докато имаме съседи като този

Колко е хубаво да откриеш съобщение като това. „Аз черпя! Приятен ден!“

Все още имаме шанс, докато хората, които събират боклука, се чувстват така

Тези трима щастливи боклукчии се забавляват по време на обедната си почивка.

Все още имаме шанс, докато се грижим за четириногите си приятели така

Някой забелязва това коте да спи под дъжда и му оставя чадър.

Все още имаме шанс, докато се грижим един за друг

Авторът на снимката пише: „Вчера тази купчина одеяла бе струпана по земята – мръсни, частично мокри и замразени, след като в тях са спали хора. Видях работник, който ги поставяше в нещо като контейнер за боклук. След това минах през същото място и видях одеалата измити и сгънати. Това ме накара да се усмихна.

Коментари