В този луд свят, изпълнен с конфликти и политическа нестабилност, как можем да запазим надеждата за по-добро бъдеще и да бъдем по-добри с хората около нас? Как да бъдеш с щедър дух и голямо сърце, когато целият свят изглежда недружелюбен и жесток?

Отговорът е прост. Започнете от малките неща. Опитайте да помогнете на някой, който има нужда. Не толкова трудно да бъдем малко по внимателни един с друг. Едно безкористно добро дело може да не ви струва нищо, докато за някого може да бъде всичко.

Все още имаме шанс, докато има такива съученици

Този човек няма как да отиде на абитуриентския си бал, но неговите страхотни съученици довеждат бала при него.

Все още имаме шанс, докато има хора, които предлагат брак по този начин

Бегачите, които искат да се оженят, могат да вземат пример от този мъж, който предложи на приятелката си, като проследи маршрута им на бягане. Когато достигат финала – който "случайно" е мястото, където са се срещнали за първи път – той ѝ показва тази променяща живота им карта.

Все още имаме шанс, когато полицаите и пожарникарите правят така.

Името на това момче е Глен Бурати. Той е на шест и е с аутизъм. Неотдавна той имал рожден ден. Поканили 16 гости на партито му, но никой не се появил.

На този ден майка му пише във Facebook: „Сърцето ме боли за сина ми. Поканихме целия си клас, те просто не ни обърнаха внимание.“ След като публикува това, 15 души идват да поздравят Глен. Сред тях и някои специални гости. Местните пожарникари и полицаи идват с подаръци, и се отнасят с Глен като истинска звезда.

Все още имаме шанс, докато се отнасяме един към друг в интернет така

Хората се присмивали на танците на този човек, като качвали онлайн снимки, в които танцува. Те обаче стават вирусен хит в Twitter, където хората масово изразяват подкрепата си към него. Резултатът епично денс парти с Фарел Уилямс и Моби, които идват, за да подкрепят въпросния човек.