„Съществува едно могъщо упражнение, което е много лесно. Започнах да го прилагам отдавна. Когото и да съм се срещал по пътя си - човек или насекомо, първата мисъл, която допускам, по отношение на това същество, е:

„Желая ти щастие!“

Най-важното правило е, че тази идея наистина трябва да бъде първата:

„Желая ти щастие!“

Тази мисъл напълно ще промени това, което се случва между вас и този човек. Твърдя това, като се позовавам на личния си опит. Съществуват най-различни медитативни практики, които не позволяват на лошото да достигне душата ви.

Понякога е много трудно, когато срещнете недоброжелател или се окажете лице в лице с неочаквано трудна и тежка ситуация…

Всеки има възможност да преобразява пространството около себе си. И да осъзнае как да постъпи, когато бавно у него се загнезди някоя негативна емоция – как може да я преобрази, преди тя да е завладяла душата му.

Когато си спокоен, виждаш всичко такова, каквото е. Разбираш, че гневът е просто невежество и нищо повече. Невежество от моя страна, невежество от ваша страна…

Преобразувайте егото си в любов.

„Желая ти щастие!“

Опитайте и ще се уверите колко много ще се промени животът ви.“ (Ричард Гиър)

Превод: Обекти.бг

Ричард Тифани Гиър, роден през 1949 г., е американски актьор, носител на наградата „Златен глобус“, както и много други отличия. Той участва в редица романтични и драматични филми и става известен още през 80-те години.