Колкото и да е чудно, чорапките също могат да бъдат стилни и елегантни. Неувяхващата мода на всички сезони са късите и тричетвъртите чорапи с обути върху тях сандали или обувки с токчета. Освен че са красиви и необичайни, тези комбинации предпазват ходилата от неприятни мазоли, спестяват нуждата от педикюр, а през есента топлят краката.

1. Стилна комбинация за есента са мини полите или панталоните тип кюлоти или скини, съчетани с топли къси чорапи и боти. За обувките с отворени пръсти може да изберете по-дръзки модели и ярки цветове. Такова съчетание изглежда страхотно с къса пола или шорти. Ако се спрете на къси чорапи в тон с обувките, това ще придаде завършеност на образа ви. Освен това е най-безопасната комбинация.

Gallery
Минижуп, къса пола, чорапи и боти

Shutterstock

Gallery
2. Чорапите ботильони са хибрид между къси чорапи и боти на ток с меко горнище, плътно покриващо пищяла и обхващащо около една трета от глезена. Всичко друго е ботуш, а ултрависоките варианти се наричат ботфорти.

Shutterstock

Gallery
3. Едноцветните чорапки в дискретни или ярки нюанси ще ви помогнат да се преобразите и същевременно ще намалят вероятността от провал. Смело решение е да обуете къси чорапи и обувки в контрастни тонове. Освен това цветът на чорапките може изцяло да не съвпада с този на която и да е част от тоалета ви. Колкото по-ярко и дръзко е подобно съчетание, толкова по-добре. Подходящи са чорапи от всякаква материя.

Shutterstock

Gallery
4. Комбинацията на къси чорапи и маратонки е нещо обичайно. Но опитайте се да ги обуете с шарени чорапи. Освен това ярките чорапки може да се съчетаят успешно и с други обувки, стига обувката да е едноцветна. В противен случай се изисква тънък усет за цветовете.

Shutterstock

Gallery
5. Късите или тричетвъртите чорапи с интересни мотиви или красиви орнаменти изглеждат изискано и оригинално. Такъв аксесоар има ефекта на бижу и придава ново звучене на обичайния вид. Чорапите може да бъдат с бродерия, лурекс, или щрас.

Shutterstock

Gallery
6. Тричетвъртите чорапи с гумени ботуши са отличен начин да изглеждаме стилно в дъждовни дни. Чорапът трябва да се подава с няколко сантиметра над ръба на гумения ботуш. Такъв комплект е добре да се носи с нещо късо – например пола или панталонки. Цветът на тричетвъртите чорапи може да бъде елегантно допълнение в тон с цвета на ботушите или да представлява контрастен акцент.

Shutterstock

В заключение, както виждате, вниманието към един-единствен детайл е способно да преобрази коренно външния вид на всеки.

Просто трябва да проявите малко въображение!