Децата на онези майки и бащи, които работят дистанционно, спят по-дълго през нощта. Австралийски експерти анализират информация от над хиляда и петстотин семейства. Половината от тези деца са проследени как и колко продължително спят в края на 2019 г., преди пандемията от коронавирус. Следващата оценка те правят между ноември и декември 2020 г., когато пандемията е в разгара си. Окончателните резултати сочат, че малчуганите по време на пандемия спят средно 40 минути повече през нощта, ако родителите им работят дистанционно, пише The Daily Mail. 

Когато родителите работят от дома си, те имат повече време, което прекарват с хлапетата, а това допринася за по-дългия им и спокоен син, обясняват експертите.
Според авторите на изследването, ако родителите останат и след пандемията да работят от вкъщи, това ще бъде от полза както за тяхното психологическо благосъстояние, така и за децата.
Учените са използвали въпросници, проследяващи съня, за да наблюдават качеството на нощния сън на децата и на техните родители. Така установили, че дори и за по-големите хлапета, работата на родителите от дома е от полза – те спят 18 минути по-дълго през нощта.

Новите родители