Родителите по цял свят имат собствени начини за отглеждане на децата, но със сигурност имат едно общо: искат най-доброто за децата си.

Колкото и странни и дори шокиращи да ни се сторят някои от тези методи, можем да не се съмняваме в едно – че те са съчетани с дълбока родителска обич.

1. В Мавритания родителите плюят децата си за здраве

Хората от народа Уолоф в Мавритания, вярват, че слюнката съхранява думите, тъй че плюят върху новородените, за да може благословиите им да останат с детето. След като изрекат благословиите, майките обикновено плюят по лицето на бебето, а бащите по ушите, и разпростират слюнката по цялата му глава, за да са сигурни, че ще живее благословен живот.

2. В Норвегия оставят децата да спят навън при температури под нулата

Обичайно за родителите в скандинавските страни е да оставят най-малките деца в количките навън пред заведенията, дори в студените зимни дни, докато те пият кафе или се хранят. Смята се, че леденият въздух калява малчуганите и ги прави по-здрави.

3. Майките в Кения никога не поглеждат бебетата в очите

Въпреки че жените от народа Кисии в Кения са силно ангажирани с децата си, те отклоняват поглед от бебето, веднага щом то започне да се вълнува. Това е техният начина да научат детето да не иска постоянно внимание.