Един от най-важните елементи от китайската философия е енергията Ци - естествената енергия, която изпълва, пронизва вселената и присъства непрекъснато във всички живи организми и неживи обекти, основна сила на всяко движение във вселената, било то физическо или умствено. Смята се, че тя носи късмет, просперитет, благополучие, хармония. Също така е пряко свързана с правилната подредба на предметите в дома – ето защо е важно да обръщате внимание на това.

Според китайската философия и Фен Шуй – традиционното  китайско изкуство на геомантията, разполагането и аранжировката на пространството – за да имаме благополучие и късмет, в дома си трябва задължително да имаме тези 5 предмета:

1. Ароматни предмети

Независимо дали ще са пръчици, свещи или нещо друго, обградете се с аромати, които харесвате и които ви карат да се отпускате. Това е един от най-лесните начини да внесете добро настроение и положителна енергия в дома си.

2. Календар/Органайзер

Редът е обратното на хаоса. Организацията на дейностите е обратното на безпорядъка. В този смисъл се препоръчва използването на два важни предмета, които ще окажат благотворно влияние на обстановката у дома: календар, на който да вписвате дневния график; органайзери, където да съхранявате вещите си – опитайте с кутии и надписи или някакъв друг начин – така търсенето на вещи няма да ви отнема цяла вечност и няма да ви изнервя.

3. Огледало

Огледалото е мистичен предмет, който неслучайно присъства и в редица приказни модели. Вярва се, че е натоварен с магически сили, че е нещо като вход към друг свят. То е предмет, натоварен с мощна енергия. Китайската философия препоръчва огледалото в дома да се постави на място, където да не отразява прозорец или входна врата. Причината е, че има опасност положителната енергия да напусне къщата.

4. Растения

Стайните растения са важна част от дома, задължителен елемент от интериора. Те са природен източник на положителна енергия. Имат свойството да създават усещане за хармония, но и в този случай е важно правилното им разположение: саксиите е добре да бъдат поставени далече от спалнята или от мястото за почивка, защото в пръстта протичат процеси на гниене.

5. Лампа

Светлината е символ на просветление, пробуждане, добро. Тя е проводник на енергия. Нещо повече – олицетворява елемента огън. Ето защо, ако в къщата липсва достатъчно светлина, е важно да се поставят допълнителни устройства – избирайте полилей с повече абажури. Също така е важно да бъдат заоблени, защото това ще насочи потока Ци в правилната посока.

Хармонията в света се дължи на взаимовръзката между нещата, предметите, живите и неживите организми. Можете да я създадете у дома.